Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Charles Hoskinson: Bitcoin Başarısız Olursa, Cardano da Başaramaz!

IOHK’un CEO’su Charles Hoskinson, Bitcoin’in ölçeklenebilirlik sorununu ortadan kaldıracak tamamen merkeziyetsiz bir ekosistem kurma konusunda yıllardan beri çalışmakta ve çeşitli ürünler ortaya koymakta. Hoskinson, yakın zamanda Anthony Pompliano ile yaptığı bir podcast yayınında, hem bu konuya hem de Bitcoin ve Cardano arasındaki ilişkiye değindi.

”Bitcoin kör, sağır ve aptaldır. Bu tasarım itibariyle böyle oldu. Merkeziyetsizlik gerçeğini ve merkeziyetsizlik rüyanı bunu merkezi hale getirerek çözemezsin. Üzgünüm bu ciddi anlamda yetersiz bir düşünce ve eylem.”

Küresel piyasanın yavaş yavaş kripto para birimlerine doğru yöneldiğini ifade eden ünlü isim, küresel piyasanın önde gelen isimlerinin yakında doğru kararlar almaya başlayacağını vurguladı. Ülkelerin böyle bir durumda iş ve sonuç olarak küresel piyasada söz hakkını kaybedeceğini vurgulayan Hoskinson, eninde sonunda kripto paralara giriş yapılacağını da belirtti.

Blocktream’in çabalarının Bitcoin’i daha kullanışlı yapmak ve Lightning Network’ü geliştirmek adına atıldığını da sözlerine ekleyen Hoskinson, bunun göz ardı edilmemesi gereken bir firma ve efor olduğunu da kaydetti. Bunun yanı sıra Cardano bir zamanlar top 10’un değişmez bir kripto parası iken artık 12. sırada yer alıyor ve düşüş devam edecek gibi gözükmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment