Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin Merkez Bankası Dijital Parası İçin 6 Uzman Arıyor!

Çin Merkez Bankası PBoC, yakında piyasaya süreceğini açıkladığı kendi dijital para birimi için altı teknoloji uzmanı aradığını duyurdu.

Perşembe günü yayınlanan işe alım bildirisine göre, Çin’in Dijital Para Birimi Araştırma Enstitüsü dahilinde hala birkaç pozisyonluk boşluğu mevcut. Kurumun açtığı iş ilanında adayların bilgisayar, kriptografi, mikro elektronik ve ekonomi alanlarında yeterli bilgi birikimine sahip olması gerektiği ve Çin’in dijital para birimi araştırmalarında çalışacağı bilgisi paylaşıldı.

Yeni işe alınanların en büyük sorumluluğu, dijital para birimleri için bir yazılım sistemi üretmek, teknik araştırma yapmak ve dijital para birimi alım satım terminallerini geliştirmek şeklinde ifade edildi. Merkez Bankası özellikle sistematik taslak tasarımı, blockchain teknolojisi gelişimi, büyük veri platformları gelişimi, kripto para birimi araştırmaları ve ödeme sistemleri konusunda tecrübeli adaylar aramakta.

Çin’in Dijital Para Birimine Günler Kaldı

Çin aslında 2014 yılından beri kendi dijital para birimini araştırmakta ve geliştirmekte. Buna rağmen son düzlükte Çin tarafından dijital para birimine çok fazla ağırlık verilmeye başlandı ve beklenen para biriminin bu yılın sonlarında veya diğer yılın başlarında piyasaya sürüleceği tahmin ediliyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment