Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Charlie Lee: BTC, Ölçeklenme Sorununu Çözerse Dünyaya Açılır

Katıldığı bir podcastte konuşan Litecoin kurucusu Charlie Lee, yaptığı açıklamalarda Bitcoin’in önündeki en büyük engelin ölçeklenebilme ve gizlilik olduğunu belirtirken, bu sorunların çözülmesi durumunda BTC için geleceğin çok parlak olduğunu belirtti.

Merkezi olan tüm kripto paraların başarısız olmaya mahkum olduğunu iddia eden Lee, Bitcoin’in de geçen yıl inanılmaz bir şekilde arttığını ancak buna rağmen, BTC’nin para olması için halen aşması gereken birçok sorun olduğunu ifade etti.

Bitcoin’in daha iyi ölçeklenmesi ve daha gizli olması gerektiğini belirten Lee, tüm bu süreçlerin olumluya dönmesi için hemen herkesin ciddi şekilde çalışması gerektiğini belirtti.

Bitcoin’in fiyat değişiklikleri sebebiyle ciddi gündeme geldiğini ifade eden başarılı isim, Fidelity ve Bakkt gibi devlerin kripto para piyasalarına girmesinin de önemli gelişmeler olduğunu kaydetti. Lee, Bitcoin’in daha fazla kullanılan bir para birimi olması için yapması gerekenleri ise, şöyle sıraladı:

”Lightning Network uzun vadede bizim için çok önemli. Çünkü bu teknolojiler, ölçeklenmeyi ve mikro ödemeleri yapmayı mümkün kılıyor. Eğer gönderim ücretleri düşerse ve de gönderimlerin süresi kısalırsa, işte bu BTC için çok büüyk bir gelişme olur. O zaman daha fazla kişi günlük hayatında BTC kullanmaya başlar.”

Bitcoin’in hiçbir şekilde sansürlenemeyeceğini ya da engellenemeyeceğini ifade eden Lee, bunun da diğer para formlarından, BTC’yi ayıran çok tipik ve kritik bir özellik olduğunu belirtti.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment