Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC, Dokuz Bitcoin ETF’si ile İlgili Kararını Bugün Açıklayacak: İşte İhtimaller ve Görüşler

Amerikan Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu (SEC), 9 ayrı Bitcoin ETF’si ile ilgili kararını bugün açıklayacak. Otoriteler ve bazı analistler, yaptıkları yorumlarda SEC’in onay kararı vermesi durumunda Bitcoin’in günü 7200 doların üzerinde tamamlayabileceğini ve sektörün bu durumdan çok olumlu etkilenebileceğini ifade ediyorlar.

Her ne kadar sosyal medyada konuyla ilgili yapılan yorumlar negatif tarafa daha fazla kaysa da, ETF kararının pozitif gelebileceğini düşünen kişilerin sayısı da pek az değil. Yapılan yorumlarda, SEC’in son dönemde piyasanın durumu ile ilgili düşüncelerinin olumluya döndüğünü ifade eden bazı analistler, özellikle de azalmış bir volalite durumunun SEC’in kararını etkileyebileceğini düşündüklerini ifade ediyorlar.

Yapılan analizlerde eğer ETF kararı olumlu çıkarsa Bitcoin için 7200 dolar seviyeleri uygun görülürken, o yakalanacak momentum ile lider kripto paranın hemen 8500 ve 10000 dolar seviyelerini hedeflemesi de son derece mümkün olarak gösteriliyor.

Potansiyel bir red kararının piyasalarda fazla depresyon yaratmayacağı da ifade edilirken, bu 9 ETF kararının öyle ya da böyle bir sonuca bağlanması durumunda piyasaların yönünü çizebileceği yönünde yorumlar da yapılıyor.

Bakalım, SEC üyeleri bugün içinde verecekleri kararda, tam olarak nasıl bir sonuca varacaklar? Şu anda tüm kripto para piyasalarının gözü kulağı, yapılacak bu toplantıda olacak. Biz de sizlere tüm gelişmeleri aktarmaya çalışacağız…

*Bu metin, tam anlamı ile bir haberdir ve de hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi içermemektedir.
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment