Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Charlie Lee: Litecoin’deki İşlemleri Daha Gizli Hale Getireceğiz

Litecoin‘in kurucularından Charlie Lee geçtiğimiz gün yaptığı açıklamalarda “gizli işlemler” hakkında bazı bilgiler verdi. Lee’nin açıklamalarına göre Litecoin kullanıcıları yakın gelecekte bu işlemlerden faydalanabilecekler.

Charlie Lee, Gregory Maxwell tarafından “gizli işlemler” adı altında geliştirilen bir protokol özelliğiyle uzun süredir ilgileniyor. Lee’ye göre bu işlemler, Litecoin ağındaki belli başlı sorunların çözülmesine ve hatta Litecoin’in nihayet gerçek bir “para” olarak işlemesine olanak tanıyabilir.

Litecoin ağına bu özelliğin getirilmesi halinde Litecoin kullanıcıları, karşı tarafın cüzdanında ne kadar koin olduğunu göremeyecekler. Bu özellik Monero ağındaki gibi zorunlu değil, Zcash ağında olduğu gibi isteğe bağlı olarak kullanılabilecek.

Bu işlemlerin genel olarak Litecoin ağındaki kişisel gizliliği daha yüksek bir seviyeye çıkaracağı düşünülüyor.

Lee tarafından yapılan açıklamalara göre Litecoin ağındaki kişisel hesapları daha gizli hale getirmek için daha farklı adımlar da atılacak. Lee, özellikle bu amaçla kullanılan ve akıllı kontratları daha esnek hale getiren Taproot özelliğiyle de ilgileniyor.

Gizli işlemler diye adlandırılan özellik Lee gibi isimlerin ilgisini çekse de bazı Litecoin kullanıcılarından tepki görüyor. Özellikle Reddit’teki yorumlara baktığımızda çoğu kullanıcının bu özellik yüzünden blok boyutlarının artacak olmasından endişelendiğini görebiliyoruz.

Litecoin an itibariyle 1.8 milyar dolarlık piyasa değeriyle piyasanın en büyük yedinci kripto parası durumunda. Litecoin ağına geleceği söylenen bu gibi özellikler Litecoin kullanımını ve popülaritesini ne yönde etkileyecek göreceğiz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment