Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Gemini, Deloitte Tarafından Denetlendi

Cameron ve Tyler Winklevoss kardeşler tarafından kurulan ve dünyanın en bilinen kripto para borsaları arasında yer alan Gemini, güvenlik uyum testlerine ve denetleme süreçlerine tabii tutuluyor.

Amerika Birleşik Devletleri tarafından belirlenen standartlara uygun bir güvenlik donanımının olup olmadığı konusunda yapılan uyum testleri, aynı zamanda gizlilik, uygunluk ve işlem hızı gibi diğer parametreleri de içeriyor.

Borsadan yapılan resmi açıklamaya göre Gemini, bu tarz bir denetlemeye giden ilk kripto para borsası olurken, tüm bu denetleme işlemlerinin ‘Big Four’ denetçi firmalar arasında gösterilen dev firma Deloitte tarafından yapıldığ açıklandı.

Deloitte’nin Gemini’deki müşteri veri tabanı, kripto para depolama sistemleri, online ve offline cüzdanların durumu ve alt yapı gibi süreçleri incelediği belirtildi.

Son dönemde SEC ve yasalar ile son derece uyumlu bir tablo çizen Gemini, kripto para regülasyonları konusunda da sürece hız vermek isteyen ana kurumlardan birisi olarak dikkatleri üzerine çekiyor.

Platformundaki Gemini dolarının da regülatör onayı aldığı göz önüne alınırsa, Cameron ve Tyler Winklevoss kardeşlerin bu noktada adımlarını dikkatli attığı söylenebilir. Daha önce de regülasyon konusuna değinen borsa yetkilisi Chris Roan, WSJ’ye şunları söylemişti:

”Kripto para piyasalarında işlem yapacak olan yatırımcıların kesinlike geleneksel piyasada yatırımı olanlar ile aynı güvenlik düzeyine sahip olması gerekiyor. Eğer bunu başarabilirsek, işte o zaman bu sektörün geleceğinin parlak olduğunu ifade edebiliriz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment