Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Charlie Lee, Mike Novogratz’ın Litecoin İddialarına Yanıt Verdi

Eski Wall Street yöneticisi milyarder Mike Novogratz, geçtiğimiz 4 Nisan tarihinde yaptığı açıklamalarda kripto para yatırımcılarının ve özellikle Litecoin topluluğunun tepkisini çekti. Novogratz, kripto para yatırımcılarına ellerindeki LTC’leri satıp Bitcoin almaları yönünde çağrıda bulundu.

atırımcıları ellerindeki Litecoin’i bir an önce satmaya ve Bitcoin’e geçiş yapmaya davet eden Novogratz; bu iki koin arasındaki ilişkiyi altın ve gümüş arasındaki ilişkiye benzetiyor ve şu yorumu yaptı:

“Atının 8.5 trilyon dolarlık piyasa değeri var. Gümüşün 15 milyar dolar. Bitcoin’in 90 milyar dolar. Litecoin’in ise 5.7 milyar dolarlık piyasa değeri var ki bu, Bitcoin’in yüzde 6.4’üne denk geliyor. Gümüş en azından sanayi üretiminde kullanılabiliyor. Litecoin aslında Bitcoin’e özel bir test ağından ibarettir. Litecoin’i satın Bitcoin alın.”

Ancak bu durum Litecoin’in yaratıcısı Charlie Lee’den tepki aldı ve Lee ünlü milyarderin ”daha fazla yanılamayacağını” vurgulayarak boltz.exchange hizmeti kullanarak direkt olarak LTC gönderip BTC alınabileceğini ve işlemin 2.5 dakika sürüp, ücret olarak ise çok düşük bir miktara bunun yapılabileceğini vurguladı.

Görünüşe göre Mike Novogratz’ın başı bu konuda yaptığı açıklamalar yüzünden bir miktar daha ağrıyacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment