Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Charlie Munger’den Bitcoin Hakkında Tatsız ‘Espri’

Berkshire Hathaway Başkan Yardımcısı Charlie Munger, üstü Warren Buffett‘ten sonra kripto para piyasasının lideri Bitcoin‘i (BTC) eleştiren ikinci bir isim oldu. Munger, şirketinin olağan toplantısında yaptığı açıklamalarda Bitcoin yatırımcılarının ”happy hour” etkinlikleri esnasında neler yaptığını öğrendiğini vurguladı. Milyarder yatırımcı kendi sözlerine göre bir grup kripto para yatırım ekibi tarafından bir etkinliğe davet edilmiş.

Etkinliğe katılmayan Munger, Bitcoin yatırımcılarının ”Yahuda’nın hayatını ve yaptıklarını kutlamak için” bir araya geldiklerini ifade etti. Yahuda, Hz. İsa’yı ele veren havari olarak bilinmekte ve genel olarak hainlik gibi betimlemeler için kullanılan bir isim haline geldi. Munger yaptığı güncel yorum ile direkt Bitcoin yatırımcılarına hakaret etmenin yanı sıra, daha önceki birkaç açıklamasında kripto para birimlerini alıp satmanın bir akıl hastalığı olduğunu vurgulamıştı.

”’Ve bence profesyonel yatırımcı olup kripto para alıp satmaya girişen insanlar, sadece iğrençtir.  Bu aynı birisinin dışkı alıp satması ve sizin ben bunu yapmazsam olmaz demeniz gibi bir şey.”

Bitcoin ve diğer kripto para birimleri 2018 yılı boyunca sert bir düşüş yaşasalar da, özellikle Nisan ayı başından beri BTC bünyesinde bir toparlanma yaşanmakta. Kripto para piyasasına şu an umut ve yükseliş hakim. Önümüzdeki tarihlerde yaşanacak olan Litecoin ve daha sonra Bitcoin yarılanmalarının da piyasaya yükseliş getirebileceği göz önüne alınırsa, yakın zamanda birçok geleneksel finans traderının da kripto para sektörüne girişine tanıklık edebiliriz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment