Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Fiyatı 6 Bin Dolar Barajını Aşmakta Zorlanabilir

Uzman analistlerden Peter Brandt, Bitcoin fiyatının özellikle 6 bin dolar seviyesini aşmakta zorlanacağını ve kısa süre içerisinde yeni bir düşüş sürecine girebileceğini düşünüyor.

Kripto para piyasası hakkında yaptığı yorumlarla tanınan Peter Brandt geçtiğimiz gün Bitcoin’in yakın gelecekteki performansına ilişkin bazı tahminlerde bulundu. 6 bin dolar seviyesindeki direnişin son derece kuvvetli olduğunu ve Bitcoin’i zor dönemlerin beklediği söyleyen Brandt piyasanın küçük çaplı bir düzeltmeye girebileceğini düşünüyor:

“Ana direniş noktasına ulaşan Bitcoin şu an için zirveye ulaşmış gibi görünüyor. 6 bin 500 dolar seviyesine ilerlemeden önce küçük, ondan sonra daha büyük bir düzeltme görebiliriz.”

An itibariyle 5 bin 750 dolar seviyesinde ilerleyen Bitcoin geçtiğimiz hafta genelinde USD bazında yüzde 10 değer artırmıştı. Brandt bu artışın sonucunda kısa süreli bir düzeltme görüleceğini, Bitcoin fiyatının bunun ardından yeniden yükselişe geçeceğini düşünüyor.

Başka bir analist olan DonAlt da buna benzer bir durumla karşılaşılabileceğini, bu düzeltmenin başlıca nedeninin ise kripto para borsalarında görülen skandallar olacağını söylüyor.

Bundan kısa süre önce yapılan araştırmalar kripto para sektöründeki borsaların büyük bir kısmının ticaret hacmi konusunda yalan söylediğini öne sürmüştü. Sektör genelinde ilgi toplayan bu araştırma pek çok kripto para kullanıcısını harekete geçirmiş, borsaları protesto etmeye yöneltmişti. DonAlt’a göre bu hareketin yayılması piyasada kısa süreli bir düşüşe yol açabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment