Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SBI Holdings CEO’su Ripple Kadrosuna Katıldı

Japonya’daki dev finans şirketlerinden SBI Holdings’in yönetim kurulu başkanlığını ve CEO’luğunu üstlenen Yoshitaka Kitao, Ripple‘ın idari kadrosunda yer almaya başladı.

Blockchain sektörünün en büyük şirketlerinden biri olan Ripple geçtiğimiz hafta yeni bir duyuru yayınladı ve şirketin Asya birimiyle ilgili yeni bir karar aldığını açıkladı. Ripple bu duyurusunda SBI Ripple Asya’nın CEO’luğunu bundan böyle Takashi Okita’nın değil Yoshitaka Kitao’nun üstleneceğini belirtti.

Küresel finans piyasalarında 40 yıllık tecrübesi bulunan ve finans sektöründeki çeşitli şirketlere görev almış olan Kitao 1999 yılında SBI Holdings’i kurmuştu. Kitao günümüzün en büyük finans şirketlerinden biri olarak gösterilen SBI Holdings’i kurmadan önce Softbank Corporation ve Nomura Securities gibi şirketlerin kadrosundaydı.

Ripple’ın kurucularından Chris Larsen şirketin aldığı bu yeni kararla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Şu anda müşteri kitlemizin neredeyse yarısı Asya Pasifik bölgesinde ikamet ediyor. Dolayısıyla bu bölgedeki faaliyetlerimizi artırmaya başladık. Asya ve diğer bölgelerdeki konumumuzu güçlendirmeye başladığımız bu dönemde Sayın Kitao ile birlikte çalışmak iyi olacak.”

Ripple ve SBI Holdings arasındaki ilişki aslında pek yeni değil. Bu iki şirket 2016 yılında bir araya gelerek SBI Ripple Asya adlı yeni bir proje oluşturmuştu. Şirket geçtiğimiz yılın eylül ayında Blockchain tabanlı ödeme uygulamaları geliştirmek için gereken lisansı almayı başarmış ve kısa süre içerisinde MoneyTap adlı uygulamayı geliştirmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment