Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Milyarder Munger’den Bitcoin İçin “İğrenç” Yorumu

Berkshire Hathaway’de başkan yardımcısı ve milyarder olan Charlie Munger, Bitcoin’in başarısından nefret ettiğini açıkladı. Munger, suçlulara fayda sağlayan bir para biriminden hoşlanmadığını söylüyor.

Berkshire Hathaway CEO’su Warren Buffet’ın ortağı Charlie Munger, şirketin yıllık toplantısında Bitcoin hakkında açıklamalarda bulundu.

Munger, insan kaçakçılarının ve gaspçıların işine yarayan bir para birimini hoş karşılamadığını söyledi. Munger, Bitcoin’in “hiç yoktan var edilmiş” bir finans ürünü olduğunu belirtti.

97 yaşındaki Munger, “Alçak gönüllülükle söylemeliyim ki, tüm bu gelişmelerin iğrenç ve medeniyetin çıkarlarına aykırı olduğunu düşünüyorum.” dedi.

Warren Buffett sessiz kaldı

Konuyla ilgili eleştirileri başkasına bırakacağını söyleyen Munger’ın ardından, Warren Buffett kendisine katıldığını ifade ederek yorumda bulunmadı. Buffett, Bitcoin sahibi olan muhtemelen yüz binlerce kişinin kendilerini izlediğini dile getirerek kimseyi üzmenin bir anlamı olmadığını ifade etti.

Warren Buffett, 2018 yılında Bitcoin’i fare zehiri olarak nitelendirmişti.

Munger’ın bitcoin yorumu yeni değil

Charlie Munger, 2018’de verdiği bir röportajda Bitcoin’in ve arkasındaki teknolojinin boş ve spekülatif olduğuna dair yorumlarda bulunmuştu. Bitcoin’i organ ticaretine benzeterek bu teknolojinin etik olmadığını vurguladı ve kripto paraları ahlaksız olarak değerlendirdi. Ona göre, Bitcoin ve diğer kripto paralar hiçbir sosyal amaca hizmet etmiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!