Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Charlie Munger: Bitcoin, Organ Ticaretinden Farksız

Charlie Munger ve onun Bitcoin hakkındaki çılgınca fikirleri, bugün yeni bir boyuta ulaşmayı başardı. Berkshire Hathaway başkan yardımcısı, basına verdiği bir röportajda Bitcoin hakkında konuşarak çok enteresan ifadeler kullandı. Munger, Bitcoin ve kripto paralar ile ilgili ne düşündüğü yönündeki soruya şu cevabı verdi:

”Bitcoin’in arkasında  yer alan ve onun özgüllüğünü sağlayan bilgisayar teknolojisi, insanları etkileyen en önemli şey oldu. İnsanların üzerine ekleme yapmasının bir hayli zor olduğu ama imkansız olmadığı bir ürün geliştirildi. Fakat bana kalırsa bu gerçekten spekülatif ve boş bir iş. Ben, tüm bu sektörü anti sosyal, aptal ve etik dışı buluyorum.”

Etik dışı ve ahlaksızlık terimleri ile ne kastetmek istediği sorulduğunda ise, ilk açıklamalarından da daha büyük bir absürdlük ile cevap veren Munger, şunları söyledi:

”Bebek ya da ergen organları ile ticaret yaparak çok ciddi paralar kazanabileceğinizi söylesem, bunu yapar mıydınız? Bunun etik olduğunu düşünür müydünüz? Yapmazdınız değil mi, çünkü bu çok aptalca ve korkunç bir iş olurdu. İşte bence Bitcoin de tam olarak böyle bir şey. Aralarında pek bir fark gördüğümü söyleyemem.”

Munger, Bitcoin ve diğer kripto paraların hiçbir sosyal amaca hizmet etmediğini belirtirken; ödeme metodu olarak kullanılmalarının da mümkün olmadığını savundu. Yüksek fiyat oynaklıkları ve efektif olmayan sistemleri kullandığını iddia ettiği kripto paralara eleştrilerini sürdüren Munger, şunları söyledi:

”Ben tüm bu sektörü ve içindeki süreçleri ahlaksızlık ve bunaklık olarak değerlendiriyorum. Bence hayatta sizi çok rahatsız eden ve etik dışı olarak gördüğünüz şeyler vardır. Benim için de Bitcoin bunlardan biri.”

Munger daha önce de Bitcoin’i eşeklik olarak nitelemiş ve insanların kripto para yatırımı yapmalarının altında yatan tek sebebin de kolay para kazanma hırsı olduğunu iddia etmişti.

Yine Berkshire Hathaway’in yönetim kurulu başkanı Warren Buffett da kripto paralara ağır eleştriler yaparken, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir konuşmada kripto paraları fare zehri tabletine benzetmiş ve yatırımcıları bunun kötü bir sonla biteceği konusunda uyarmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1 Comment

  • Nazım
    Posted 08 Mayıs 2018 - 14:47 14:47

    Bunlar yaşlı insanlar ve yaşlılar yeniliğe nedense hep kapalı oluyorlar. Bitcoin in tarih yazacağından emin olabilirsiniz. Şu an bilgisayardan ve teknolojiden anlayan kişiler kullanıyor, yarın çok daha farklı olacak. Bir paranın merkezi olmaması kadar güzel bir durum yok. Blockchain özgürlüktür. Bunu bu yaşlılar muhtemelen ölmeden görecekler. 😉

Leave a comment