Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Charlie Shrem: Mt. Gox, Bitcoin Ekosisteminin En Büyük ve Merkezi Şirketiydi

Kripto para piyasası Bitcoin’in ilk piyasaya çıkmasından bu yana çok fazla skandal yaşadı ancak Mt. Gox kripto para borsası kesinlikle bunların en büyüklerinden birisiydi. Ünlü Bitcoin yatırımcısı Charlie Shrem de geçtiğimiz günlerde yaptığı bir röportajda Mt. Gox hakkındaki düşüncelerini ve o tarihte yaşananları anlattı.

Shrem’e göre Mt. Gox kripto para borsası ”küresel olarak alım satımı yapılan bütün Bitcoin’lerin %70 ile %80 oranında payına sahipti” ki bu bir merkezsiz borsanın sahip olması için bile oldukça büyük bir pay. Shrem, ünlü borsanın elindeki bunca BTC ile kripto para ekosisteminin gördüğü en büyük ve en merkezi şirket haline geldiğini vurguladı.

Shrem’e göre Mt. Gox’un ünlü hacklenme olayını yaşamasından önceki dönem çok daha acılı geçti ve neredeyse hiç kimse borsaya güvenmek istemiyordu. Bitcoin hacklenmesi sonrası bütün piyasanın alt üst olduğunu ifade eden Shrem, borsanın güvenlik açığından faydalanan kişilerin aslında sadece borsayı değil, bütün kripto para ekosistemini çökerttiğini ifade etti.

Mt. Gox sonrasında bunun gücüne en çok yaklaşan kripto para borsası Binance oldu ve Binance’nin de geçtiğimiz günlerde yaşadığı hacklenme birçok insanı bu açıdan korkuttu. Yine de Binance’nin hacklenmeyi güvenli bir şekilde atlatıp zararı karşılaması piyasaya güven verdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment