Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Charlie Shrem: ‘Yeni Kripto Para Yatırımcıları Uzun Vadeli Yatırım Yapsınlar’

Bitcoin’in sıkı destekçilerinden olan Charlie Shrem, katıldığı bir konferansta kripto para piyasasının mevcut durumu hakkında yorumlar yaptı. Shrem, piyasaya girmeyi düşünen yatırımcılara “fiyat dalgalanmalarından korkmamaları” ve “uzun vadeli yatırım yapmaları” yönünde tavsiyede bulundu.

‘Eğlenmenize Bakın’

San Francisco’da gerçekleşen MoneyShow konferansında konuşan Shrem, piyasadaki fiyat dalgalanmalarından ve piyasanın genel durumundan bahsetti. Shrem’in yeni yatırımcılara verdiği tavsiyeler arasında ‘çok fazla yatırım yapmamak’ da var:

“Kripto paralara servetinizi döküyorsunuz ve paranız eriyor. Olur böyle şeyler. Fiyatlar %90 düşer, sonra %100 artarlar. Kripto para piyasasına girmeyi düşünen insanlara hep ‘şu anda kaç para kaybetsen çok kafana takmazsın?’ diye soruyorum. 500$ diyorlar. O zaman kripto paralara 500$’lık yatırım yapıp eğlenmenize bakın. Keyfini çıkarın, öğrenin. Piyasada Bitcoin, Ethereum, Dash, Litecoin gibi iyi koinler var. Bunların neden iyi olduklarını öğrenin.”

Shrem ayrıca yatırım yapmayı düşünen kişilere uzun vadeli yatırım yapmaları yönünde tavsiyede bulunuyor. Shrem’e göre şu anda yatırım yapıp beş yıl boyunca bekleyen kişilerin kar elde etme ihtimali bir hayli yüksek.

Charlie Shrem Silk Road aracılığıyla yasa dışı şekilde Bitcoin sattığı gerekçesiyle 2014 yılında tutuklanmıştı. Shrem hapisten çıktıktan sonra Crypto.IQ adlı bir kripto para eğitim startupı kurdu.

Shrem, ABD’deki Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu’nun yakın gelecek içerisinde Bitcoin ETF’lerini onaylayacağını da düşünüyor. Shrem’e göre ilk ETF onayı 2019 yılı içerisinde verilecek ve bu ilk onaydan çok iyi bir şekilde yararlanılması gerekiyor. Çünkü Shrem’e göre SEC, ikinci bir şans vermeyecek:

“İlk denemeyi tutturmamız gerekiyor. ETF’yi kaptık diyelim. Bir şey olduğunu, aksilik çıktığını ve ETF’yi kapattıklarını varsayalım. Ondan sonra başka bir ETF onayı almak ne kadar zor olur tahmin edebiliyor musunuz?”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment