Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İlk Bitcoin Yatırımcılarından Charlie Shrem Kripto Paralar Hakkında Konuştu

Bitcoin’e ilk zamanlarında yatırım yapan ve BitInstant, Crypto.IQ gibi şirketlerin kurucusu olan Charlie Shrem, kripto para piyasasının mevcut durumu hakkında açıklamalarda bulundu.

Anka Kuşu

Aralık ayında zirveyi gören Bitcoin’in o dönemden bu yana genel bir düşüş yaşadığını söyleyebiliriz. Ancak Shrem gibi isimlere göre bu düşüş aslında çok şaşırtıcı değil. Kripto para piyasasının seneler içerisinde türlü inişler ve çıkışlar yaşadığını söyleyen Shrem, şöyle ekledi:

“Kripto para piyasasındaki çoğu kişi gerçekten al-satçı değil. Alım-satım yapan kişiler boğa piyasasından, ayı piyasasından anlarlar. Piyasadaki çoğu kişiyse sürekli boğa piyasası olacak zannediyor.”

En yaratıcı ve ilerici fikirlerin yıkım anlarında ortaya çıktığını söyleyen Shrem, “bir şeyler yıkıldığı zaman yeni şeylerin inşa edildiğini” düşünüyor.

Kripto para piyasasının Aralık ayında gördüğü zirve hakkında da konuşan Shrem, yaşanan artışın epey “çılgınca” olduğunu söylüyor ve 1,000$ seviyelerinden 20,000$ seviyesine kadar yükselmiş Bitcoin’in, bu yükselişi bir şekilde “sindirmesi gerektiğini” vurguluyor.

‘ETF’lere Hazır Değiliz’

Şu sıralar gündemde olan Bitcoin ETF‘leri hakkında da konuşan Shrem, sektörün henüz bu tarzdaki ETF’lere hazır olmadığını, piyasanın hala “manipülasyona açık” olduğunu düşünüyor. Shrem ayrıca ETF denemelerinin bir hayli riskli olacağını da belirtiyor. Shrem’e göre eğer SEC’ten onayı kapan ilk ETF denemesi başarısız olursa, SEC’in Bitcoin ETF’leri konusundaki görüşü tamamen olumsuz yönde değişebilir:

“İlk denemeyi tutturmamız gerekiyor. ETF’yi kaptık diyelim. Bir şey olduğunu, aksilik çıktığını ve ETF’yi kapattıklarını varsayalım. Ondan sonra başka bir ETF onayı almak ne kadar zor olur tahmin edebiliyor musunuz?”

Shrem ayrıca kripto para piyasasına yatırım yaparak giriş yapmayı düşünen kişilere “kaybetmeyi göze aldığınız kadar para yatırın” uyarısını yaptı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment