Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İskoçya’da Blockchain Teknolojisine Duyulan İlgi Git Gide Artıyor

Bugün paylaştığımız bir yazıda PwC’nin Dünya genelinden çeşitli şirket yöneticileriyle bir anket yaptığını belirtmiştik. PwC tarafından yapılan bu anket, ortaya epey ilginç sonuçlar çıkardı. Bu anket aynı zamanda İskoçya’da Blockchain teknolojisine duyulan ilginin de epey arttığını gösterdi.

Avustralya, Çin, Danimarka, Fransa, Almanya, Hong Kong, Hindistan, İtalya, Japonya, Hollanda, Singapur, İsveç, Birleşik Arap Emirlikleri, Birleşik Krallık ve ABD gibi ülkelerden şirket yöneticilerinin katıldığı ankette İskoçya’daki şirket yöneticilerinin Blockchain teknolojisini oldukça yakından takip ettikleri ortaya çıktı.

Yapılan ankette en çok plana çıkan bölgelerden biri İskoçya oldu. PwC’nin Blockchain sorumlusu olan Steve Davies, anket sonuçlarıyla ilgili yaptığı yorumlarda “İskoçya’nın Blockchain araştırmaları konusunda iyi bir ivme yakaladığını” söyledi ve şöyle ekledi:

“Daha yapılacak çok şey var ama Blockchain’in potansiyelinden faydalanmak için hükümet, akademik kurumlar ve özel sektör arasında şimdiden bir işbirliği yapıldığını görebiliyoruz.”

Edinburgh Üniversitesi’nin geçtiğimiz yıl Blockchain teknolojisi için özel bir akademi oluşturduğunu, İskoçya hükümetinin Blockchain için özel stratejiler geliştirmek adına Edinburgh merkezli Wallet-Services ile birlikte çalışmaya başladığını düşünürsek Davies’in yaptığı yorumlarda haklı olduğunu söyleyebiliriz.

İskoç hükümeti geçtiğimiz Mart ayında hükümetin dijital stratejisini açıklayan bir bildiri yayınladı ve burada Blockchain teknolojisine de yer verdi. Hükümet bu teknolojiden özellikle kamu hizmeti alanında faydalanmak istiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment