Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Maden Havuzlarından Nicehash, Kullanıcılara Saldırı Sonrası Geri Ödeme Yapmaya Devam Ediyor

Nicehash adlı bulut madencilik servisi, geçtiğimiz Aralık ayında bir hack saldırısına uğramıştı ve saldırı sonucunda epey Bitcoin çalınmıştı. Yerel haber kaynaklarına göre şirket, söz konusu saldırı sırasında çalışan Bitcoinlerin yüzde 60’ını kullanıcılara iade etti. Slovenya merkezli şirket, yaşadığı hack saldırısı sonrasında tüm kullanıcılara geri ödeme yapma sözü vermişti ve her ay belli miktarda ödeme yapıyordu. Polis, şirketin yaşadığı saldırıyı araştırmaya devam ediyor.

Aylık Geri Ödemeler

Slovenya merkezli kripto para maden havuzlarından Nicehash, geçtiğimiz yıl bir hack saldırısına maruz kaldı ve şirketten 4 bin 700 adet Bitcoin çalındı. Bitcoin’in o dönemdeki fiyatına göre bir hesap yapacak olursak toplam zararın 65 milyon dolar civarında olduğunu söyleyebiliriz.

6 Aralık’ta saldırıya maruz kalan şirket, saldırı fark edilir edilmez şöyle bir açıklama yayınladı:

“Ödeme sistemimize sızıldı ve Nicehash Bitcoin cüzdanının içindeki fonlar çalındı.”

Nicehash’in platformu saldırıdan yalnızca iki hafta sonra tekrar aktif hale getirildi ve şirket yetkilileri, saldırıda para kaybeden kullanıcılara iade yapılacağını duyurdular. Şirket şu ana dek kullanıcılara aylık bazda ödemeler yaptı.

Slovenya’da Soruşturmalar Sürüyor

Yerel yetkililerin yaşanan saldırıyla ilgili yaptıkları araştırmalar hala devam ediyor. Ljubljana Polis Departmanı, yaptığı açıklamalarda “bilgi toplama sürecinin hala devam ettiğini ve uluslararası yetkililerden de yardım alındığını” söyledi. Yetkililer ayrıca bu tarzdaki soruşturmaların bir hayli uzun sürebildiğini de belirttiler.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment