Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Roger Ver: ‘Bitcoin Artık Ödeme Aracı Olarak Kullanılamıyor’

Bitcoin Cash’in en büyük destekçilerinden olan Roger Ver, CNBC’nin ‘Fast Money’ programına katıldı ve kripto para piyasasıyla ilgili bazı açıklamalarda bulundu. Ver, genel kripto para piyasası haricinde Bitcoin Cash özelinde de bazı yorumlar yaptı.

Bitcoin ve Bitcoin Cash Çekişmesi

Bitcoin ve Bitcoin Cash destekçileri arasındaki tartışma hala bitmiş değil. İki tarafın da ‘orijinal Bitcoin’ olma iddiasıyla ilerlediği bu tartışmanın en önde gelen isimlerinden birinin Roger Ver olduğunu söyleyebiliriz.

CNBC’nin Fast Money programına katılan Ver, lafa Bitcoin’in bir para birimi olarak “kullanılamadığını” söyleyerek girdi. Ver, böyle düşünüyor olmasının nedenini şöyle açıkladı:

“Bitcoin artık, en azından geçtiğimiz Aralık ayında, ticari amaçlarla kullanılamaz hale geldi. İşlem ücretleri yükseldi, işlem hızı düştü ve Bitcoin’i benim gibi ticari amaçlarla kullanan kişiler artık bundan vazgeçip başka bir şeye geçiş yaptılar.”

Ver’e göre Bitcoin Cash, buradaki ‘başka bir şey’ sözünü gayet iyi bir şekilde karşılıyor.

Geçtiğimiz yılın Ağustos ayında Bitcoin ağındaki hard forkla ortaya çıkan Bitcoin Cash, oluşumundan günümüze dek geçen sürede fiyat açısından pek büyük bir başarı gösteremedi. Hatta fiyat bazında genel bir düşüş yaşadığını söyleyebiliriz. Roger Ver, fiyattaki bu düşüşten endişelenilmemesi gerektiğini düşünüyor. Kripto para sektöründeki altı yıllık tecrübesine dayanarak konuşan Ver, Bitcoin’e ilk olarak fiyat 1$ civarındayken yatırım yaptığını, fiyatın zamanla arttığını hatırlattı.

‘Portföyünüzü Çeşitlendirin’

Ver, kripto para piyasasına giriş yapan kişilere tüm yatırımlarını tek bir koine yatırmamaları yönünde uyarıda bulundu. Kendisinin kripto para portföyü sorulduğunda ise Ver’in cevabı şöyle oldu:

“Portföyümde en çok Bitcoin Cash’e yer veriyorum ama onun dışında Ether, ZCash, biraz ZCoin, Dash, Monero ve hala biraz Bitcoin tutuyorum. Yani Ripple (XRP) ve Stellar (XLM) da dahil olmak üzere her şeyden azar azar almak iyi bir fikir. Çeşitlendirin, çeşitlendirin, bu iş çeşitlendirerek yapılır.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment