Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Deloitte Anketi: Teknoloji ve Medya Şirketleri Blockchain’e Yatırım Yapmaya Hazırlar

Deloitte tarafından yapılan ankete göre telekomünikasyon, medya ve teknoloji sektörlerindeki yöneticilerin yüzde 40’ı Blockchain teknolojisini araştırmak için önümüzdeki sene itibariyle özel bütçe ayırmayı düşünüyor.

Deloitte Teknoloji, Medya & Telekomünikasyon Merkezi tarafından bu sabah paylaşılan anket sonuçları, Blockchain teknolojisiyle ilgilenen şirketler hakkında çeşitli bilgiler veriyor.

Blockchain teknolojisinin gelişimi hakkında bilgi edinmek isteyen Deloitte yetkilileri, yedi farklı ülkedeki 180 farklı şirketten 1,053 adet yöneticinin katıldığı bir anket düzenledi. Deloitte’in yaptığı anketin sonuçlarına göre katılımcıların yüzde 84’ü Blockchain teknolojisinin “geniş kitlelere yayılacağına” inanıyor.

Katılımcıların yüzde 59’u Blockchain teknolojisinin belli başlı sektörlerde büyük değişikliklere yol açabileceği görüşünde. Ayrıca yöneticilerin cevaplarına göre ankette temsil edilen şirketlerin çeyreğinden fazlası, Blockchain için oluşturulmuş belli başlı konsorsiyumlarda yer alıyor.

Deloitte’in yaptığı ankete göre Blockchain teknolojisine genel olarak duyulan ilgide bir artış görmek de mümkün. Blockchain tabanlı şirketler 2017 yılında toplam 340 milyon dolar gibi bir gelir elde ettiler. Deloitte’in tahminlerine göre ise bu sayı 2021 yılında 2.3 milyar dolara kadar ulaşmış olacak.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment