Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bir Haftada İki Kat Değerlenen Chiliz Nedir?

Chiliz (CHZ) fiyatı, haftalık bazda yüzde 99 oranında artış gördü ve 4 Mart’ta 0,11 dolara çıkarak ATH yaptı. Peki Chiliz ve CHZ token nedir?

İki haftalık grafikte yüzde 182 değer kazanan Chiliz (CHZ), aylık bazda yüzde 359 oranında yükseldi. CHZ token, günlük grafikte yüzde 26 değer kazandı ve tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü.

550 milyon dolarlık piyasa değeri bulunan CHZ, 24 saatlik zaman diliminde 965 milyon dolar seviyesinde işlem hacmi gördü.

chiliz-chz
Kaynak

Chiliz ve CHZ token nedir?

2018 yılında kullanıma sunulan Chiliz, spor ve eğlence odaklı bir blockchain platformudur. Malta’da kurulan ve Fransa’da da bir ofisi bulunan Chiliz, 80’den fazla ekip üyesine sahiptir. Platformun Türkiye, İspanya, Güney Kore gibi bazı ülkelerden üyeleri bulunmaktadır. Chiliz, spor ve eğlence kuruluşlarının kullanıcılarıyla etkileşime geçmesini ve bu sayede gelir elde etmesini sağlamayı hedefler.

Chiliz; FC Barcelona, Juventus, Galatasaray, Trabzonspor, İstanbul Başakşehir, Team Alliance gibi spor ve e-spor takımlarıyla ortaktır ve Socios.com adlı bir taraftar platformuna sahiptir. Socios, Chiliz blockchain altyapısını ve CHZ tokenı kullanır. Bu platformda kullanıcılar çeşitli spor takımlarını desteklemek için fan token alım-satımı yapabilirler. Aynı zamanda spor takımları kendi fan tokenını oluşturabilir. 

CHZ token, Socios.com platformunda gerçekleşen işlemlerde ve platformun yeni kullanıcılar kazanması için kullanılır. Aynı zamanda Socios’un büyümesini sağlamak, güvenliğini artırmak, oy kullanmak, ekosistemi genişletmek için de CHZ gereklidir. CHZ’nin toplam arzı 8.8 milyar olarak belirtilirken dolaşımdaki arzı 5.3 milyar seviyesindedir. CHZ tokenı listeleyen borsalar; Bitexen, Binance, Upbit, Paribu, HitBTC, Bitcoin.com, Huobi, OKEx, FTX, Emirex, Gate.io, Bitfinex, UniSwap, KuCoin olarak sıralanabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!