Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple Kurucusu Chris Larsen SEC Davasını Reddediyor

Ripple kurucularından Chris Larsen, SEC’nin kendisi aleyhinde açtığı davanın reddi için resmi başvuruda bulundu. Larsen’in avukatları, SEC’nin şu ana dek öne sürdüğü iddiaları destekleyemediğini açıkladı.

Ripple yöneticileri, geçen ay SEC temsilcileri ile birlikte Hakim Analisa Torres’in karşısına çıktı. Brad Garlinghouse ve Chris Larsen, ön duruşma sırasında kendilerine karşı açılmış davanın reddi için harekete geçeceklerini ifade etmişlerdi.

Başvuru, mahkemeye sunuldu

SEC, Chris Larsen’i ve Brad Garilnghouse’u XRP’nin menkul kıymet olduğunu bildikleri halde kayıt dışı XRP satışı yapmakla suçluyor. Larsen’in avukatları, SEC’nin bu iddiayı destekleyemediğini ve Larsen’in XRP’nin menkul kıymet olduğunu bildiğine dair” yeterli delil olmadığını öne sürdü.

chris-larsen-ripple-sec-
Hakim Torres’e sunulan belge (Kaynak)

Davanın reddi için sunulan belgede, Larsen’in Ripple’ın yaptığı XRP satışlarına doğrudan katkıda bulunduğuna ilişkin de yeterli delil olmadığı belirtiliyor. SEC’nin, Larsen’in “usulsüz davrandığına dair öne sürdüğü iddiaları, yeteri kadar destekleyemediği” vurgulandı.

İki kurucu da davayı reddediyor

Şirketin CEO’su Brad Garlinghouse, 4 Mart günü yaptığı bir açıklamada Hakim Torres’e kendi adına bir mektup gönderildiğini söyledi. Larsen’e benzer şekilde, Garlinghouse da davanın reddi için resmi bir adım atılacağını söyledi.

Ripple kurucuları, 1.3 milyar dolarlık kayıt dışı menkul kıymet sattıkları iddiasını kabul etmiyorlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!