Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin Başkanı: Blockchain, Çok Kilit Bir Teknoloji

Çin Lideri Xi Jinping, yaptığı açıklamada Blockchain hakkında konuşurken; bu, Çin hükümetinin en üst kademesinin, Blockchain teknolojisi ile ilgili ilk resmi açıklaması oldu.

Çin Bilimler Akademisi’nin yıllık akademik konferansında söz alan Çin başkanı Jinping, Blockchain teknolojisinin ekonomik reform alanında çok önemli ve anahtar bir teknoloji olduğunu belirtirken, Çin olarak da bu fırsatı kullanmaları gerektiğini belirtti.

Kendisini dinleyen kalabalığa Jinping, şu ifadeler ile seslendi:

”21. yüzyılın başından bu yana yeni jenerasyon teknolojiler sürekli olarak ekonomik düzende değişiklik yapıyor ve onu en baştan dizayn ediyor. Yapay zeka, internet ve şimdi de Blockchain. Bu üçü şu ana kadar bu yüzyıla damgasını vurmuş durumda.”

Xi, bu noktada Çin olarak üzerlerine düşen şeyi yapma konusunda hayli hevesli olduklarını belirtirken; ekonomik anlamda rakiplerinin önüne geçebilmek için gerek ulusal labarotuvarlar açıp insan yetiştireceklerini gerekse de teknoloji için gerekli araştırma geliştirme kaynaklarını kilit noktadaki insanlara sunacaklarını açıkladı.

Blockchain’in nasıl kullanılacağına dair net bir açıklama yapmayan Xi’nin bu söylemleri yine de, birçok otorite tarafından Çin’in Blockchain konusunda yapacağı atılımların ne denli ciddi olduğuna delalet olarak gösterildi.

Daha önce de belirtildiği üzere, Çin’de Guangdong Serbest Ticaret bölgesinde Blockchain’in geliştirilmesi için çok ciddi bir çalışma yapılacağı açıklanmıştı.

Çin, ekonomik gelişim ve dönüşüm konusunda Blockchain’e çok ciddi bir şekilde güvenen ülkeler arasında yer alıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment