Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin Belediye Çalışanlarına Dijital Para ile Ödeme Yapıyor

Kendi dijital parasını geliştiren Çin, bu dijital parayı yavaş yavaş uygulamaya sokuyor. Görünüşe göre bu paranın dağıtılacak ilk kişiler belediye çalışanları olacak.

Dijital Parayla Ödeme

China Star Market’ın haberine göre Suzhou Belediyesi çalışanları önümüzdeki ay yol paralarını dijital parayla alacaklar. Belediye çalışanlara dağıtacağı dijital parayı dört farklı bankadan temin edecek: Sanayi ve Tarım Bankası, Tarım Bankası, Ticaret Bankası ve İnşaat Bankası.

The Block’un aktardığı bilgilere göre yerel yönetimlerin önümüzdeki birkaç hafta içerisinde bu bankalarla iletişime geçmeleri ve ilgili evrakları doldurmaları gerekecek. Sürecin tam olarak nasıl işleyeceği henüz belli olmasa da öyle görünüyor ki bu dört banka, yerel yönetimlerden gelen başvuruları göstererek Çin Merkez Bankası’ndan dijital para temin edecekler. Merkez Bankası da gelen talepler doğrultusunda dijital para aktaracak.

Belediye çalışanlarının mayıs ayından önce ilgili dijital cüzdan uygulamalarını indirmeleri gerekecek. Çalışanlar bu şekilde belediyeden aldıkları yol parasını doğrudan dijital cüzdanlarına aktarabilecekler.

Uygulama Hazır

Çin’deki yetkililer bu dijital cüzdan uygulamasını geliştirmek için bir süredir yoğun bir şekilde çalışıyorlardı. Dünkü bilgiler bu uygulamanın neredeyse hazır olduğunu gösteriyor.

Geçen gün paylaştığımız yazıda da belirttiğimiz üzere bu uygulamadan ilk görüntüler geldi. Hala taslak aşamasında olduğu düşünülse de uygulamanın kısa süre içerisinde tamamlanması bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment