Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin’in Dijital Parasından İlk Görüntüler

Çin Merkez Bankası birkaç aydır kendi dijital parasını geliştirmeye çalışıyor. Hükümet bu süreç içerisinde Ant Financial ve Tencent gibi şirketlerin yanı sıra Çin Kalkınma Bankası ve Çin Tarım Bankası gibi bankalarla da işbirliği yapıyor.

Birkaç saat önce ortaya bu projeyle ilgili ilginç görüntüler çıktı. Görünüşe göre Çin Tarım Bankası bu projenin arayüzünü çoktan tamamlamış.

İlk Görüntüler

Çin Tarım Bankası tarafından hazırlandığı düşünülen uygulamaya dair birkaç farklı görüntü var. Bu görüntüler gerçekten dijital para projesine mi ait, Çin’in dijital para uygulaması gerçekten böyle mi görünecek bilemiyoruz. Fakat CoinDesk, bu görüntülerin gerçekten Çin Tarım Bankası tarafından geliştirilen bir uygulamadan alındığını doğruluyor.

Çin’in dijital para uygulamasından bir ekran görüntüsü

Dediğimiz gibi Çin’in dijital para uygulamasında tam olarak bu arayüz mü kullanılacak bilemiyoruz. Fakat görünüşe göre bu uygulamada QR kodu, para gönderme/alma, başka bir cihaza dokunarak iki cihaz arasında işlem yapma gibi özellikler olacak.

Nathaniel Whittemore da bu uygulamaya ait başka bir görüntü yayınladı. Kendisinin sosyal medyada yayınladığı bu görüntüde uygulamanın telefon ekranında nasıl durduğunu da görebiliyoruz.

Nathaniel Whittemore’un yayınladığı görüntü
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment