Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Chainlink (LINK) ETH ve XRP’yi Geride Bıraktı

Piyasaya 2017’de düzenlenen ilk dijital para arzıyla (ICO) giren Chainlink (LINKI hızla büyümeye devam ediyor. Messari’nin paylaştığı verilere göre LINK’in ticaret hacmi XRP gibi tokenları bile geçmiş durumda.

XRP’yi Geride Bıraktı

Messari’nin kurucusu Ryan Selkis geçtiğimiz gün sosyal medya hesabından ilginç bir görüntü paylaştı. Bu görseldeki verilere göre LINK’in ticaret hacmi geçtiğimiz hafta içerisinde hem XRP’yi hem de ETH’yi geride bırakmış durumda.

Ryan Selkis’in yaptığı açıklamalara göre LINK’in “gerçek” hacmi 130 milyon dolar civarındaydı. Buna kıyasla ETH’nin 118 milyon, XRP’nin ise 77 milyon dolarlık ticaret hacmi bulunuyordu.

XRP ve ETH gibi tokenların LINK gibi altkoinlere kıyasla çok daha popüler olduklarını biliyoruz. Dolayısıyla ticaret hacmi tablosunda LINK’i ETH ve XRP’nin üstünde görmek bir hayli şaşırtıcı. Selkis bu tabloyla ilgili yaptığı yorumlarda LINK’in adeta bir “canavar” olduğunu söylüyor.

Chainlink’e Genel Bakış

2015 yılında kurulan Chainlink projesi 2017’de kendi ICO’sunu düzenledi. Chainlink aslında Bitcoin ve Ethereum gibi ağlarla Mastercard ve PayPal gibi isimler arasında bir köprü işlevi görüyor. Proje bu yüzden birçok kişinin ilgisini çekiyor.

Chainlink’in kendi tokenı olan LINK’in toplamda 1 milyar adetlik arzı bulunuyor. Şu anda sirkülasyonda 350 milyon adet LINK var. LINK’in fiyatı şu an için 3.30$ seviyesinde olsa da LINK bundan bir ay önce 4.50 doların üstünü görmüştü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment