Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’de HODL Vakti Geldi mi?

Bitcoin fiyatı bundan birkaç hafta önce 8 bin dolar seviyesinin altına düştü ve o zamandan beri bir daha bu seviyeye çıkamadı. Geçtiğimiz son birkaç hafta içerisinde BTC fiyatının 4-5 bin dolara kadar düştüğünü gördük. Fakat BTC son zamanlarda kabaca 6 bin 500-7 bin 500 dolar aralığında seyrediyor.

Yatırımcılar Bitcoin fiyatında yaşanan bu düşüşün ardından yeni bir yükseliş beklemeye başlamış olabilirler. Çünkü bazı veriler yatırımcıların HODL yapmaya başlamış olabileceklerini gösteriyor.

Borsalardan Çıkıyor

Aktif olarak kripto para ticareti yapan yatırımcılar paralarını genelde borsalarda tutuyorlar. Bu sayede işlem yapacakları zaman borsaya para göndermek zorunda kalmadan direkt alım-satım yapabiliyorlar.

Eğer aktif olarak ticaret yapıyorsanız paranızı borsada tutmak pratik olabiliyor. Fakat eğer aktif olarak işlem yapmıyorsanız paranızı borsada tutmamanız öneriliyor. Borsalara sık sık hack saldırısı düzenlendiği için paranızı kendi dijital (veya fiziki) cüzdanınızda saklamanız tavsiye ediliyor. Özellikle uzun vadeli yatırımcılar paralarını kendi cüzdanlarında tutuyorlar.

İşte biz de bu yüzden yatırımcılar HODL yapmaya başlamış olabilirler diyoruz. Çünkü son zamanlardaki veriler, insanların borsalardaki paralarını çekmeye başladıklarını gösteriyor. Glassnode’un yaptığı araştırmalara göre şu anda borsalarda tutulan kripto para miktarı, ocak ayına kıyasla %10 oranında daha az.

Borsalarda tutulan kripto para miktarı azalmışken borsalara gönderilen kripto para miktarında da kayda değer bir düşüş var. Bu sayının özellikle şubat ayının ortalarından beri düştüğünü görebiliyoruz.

Yeni Bir Rekor Bekleyişi

Eğer bu tabloları “insanlar HODL yapmaya başladılar’ diye yorumlayacak olursak (ki kabul edelim bu biraz iddialı bir yorum), insanların Bitcoin fiyatında yeni bir yükseliş beklediklerini varsayabiliriz.

Bitcoin fiyatı Aralık 2017’de 20 bin dolara kadar çıkıp kendi rekorunu kırdı. Fakat bazı analistler BTC’nin bu yılın sonuna dek 60 bin dolara, hatta daha da ileriye gidebileceğini söylüyorlar. Hal böyleyken yatırımcılar BTC fiyatında yeni bir rekor beklemeye başlamış olabilirler.

Tabii bu noktada halvinge de değinmek lazım. Bitcoin mayıs ayının ortasında bir halving sürecinden geçecek ve ağdaki blok ödülü 12.5 BTC’den 6.25 BTC’ye düşürülecek. Bunun Bitcoin ağını ve fiyatını nasıl etkileyeceği henüz bilinmiyor. Dolayısıyla insanlar en azından halving geçene kadar HODL yapmayı da planlıyor olabilirler.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment