Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Jeff Bezos 24 Milyar Dolar Daha Kazandı

ABD’deki Koronavirüs vakalarının toplam sayısı 600 bini geçmişken insanlar artık mecbur kalmadıkça dışarı çıkmıyorlar. Bu da birçok insanın artık İnternetten alışveriş yaptığı anlamına geliyor.

Daha fazla insanın online alışveriş yapması Jeff Bezos gibi isimlere yaradı. Bloomberg’ün verilerine göre Jeff Bezos, karantina günlerinde servetini büyütmeye devam ediyor.

Gitgide Büyüyor

Amazon’un kurucusu Jeff Bezos geçtiğimiz günlerde servetine servet kattı. Amazon’un hisseleri bir günde %5’ten fazla değer kazanınca Bezos’un serveti de  arttı.

Jeff Bezos günümüzde Amazon hisselerinin %11’ini elinde tutuyor. BBC’nin haberine göre Bezos’un serveti, Amazon hisselerinin değer kazanmasıyla birlikte 24 milyar dolar daha arttı. Bezos’un toplam serveti böylece 138 milyar dolara kadar çıkmış oldu.

Yalnızca Bezos Değil

Bloomberg’ün endeksine göre dünyanın en zengin 500 ismi bu yıl şu ana dek 500 milyar dolardan fazla para kaybetti. Bu isimlerin servetleri büyük ölçüde Koronavirüs yüzünden azaldı. Fakat bazı isimler var ki karantina günlerinde servetlerine servet kattılar.

Jeff Bezos’un yanı sıra meşhur Waltons ailesinin serveti de hızla büyüyor. Walmart’ın sahibi olan Waltons ailesinin serveti bu yıl %5 oranında arttı ve 169 milyar dolara çıktı. Bu da Waltons ailesinin günümüzde dünyanın en zengin ailesi olduğu anlamına geliyor.

Bu arada Zoom gibi şirketlerin kurucuları da ciddi miktarlarda kazanç elde ettiler. Zoom’un kurucusu Eric Yuan’ın serveti bu yıl içerisinde iki kat arttı ve 7 milyar dolara kadar çıktı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment