Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin Bitcoin Furyasına Dahil Olabilir: Hong Kong Bağlantısı Her Şeyi Değiştirir!

Yatırım şirketi Harvest’ın CEO’su, Çin’in önümüzdeki yıllarda spot Bitcoin ve Ethereum ETF’lerini kabul edebileceğini düşünüyor.

Harvest CEO’su Han Tongli, Perşembe günü Bitcoin Asia konferansında Post’a verdiği demeçte, önümüzdeki iki yıl içinde ETF Connect programı kapsamında Çin ve Hong Kong arasında spot Bitcoin ve Ethereum ETF bağlantısı sağlanabileceğini söyledi.

Asya’da türünün ilk örneği olan spot Bitcoin ve Ethereum ETF’leri nisan ayının sonunda piyasaya sürülmüştü. Fakat bu ETF’ler Çin müşterilerine açılmamıştı.

Her şeyin sorunsuz gitmesi koşuluyla önümüzdeki yıllarda Çinli müşterilerinde spot kripto para ETF’lerine ulaşabileceğini vurgulayan Tongli, Çin gibi büyük bir pazarın oyuna dahil olmasının kripto paralar için önemli bir artı olacağını savundu. Bu noktada ise en önemli sinyalin, Hong Kong ETF’lerinden gelebilecek pozitif veriler olacağını söyledi.

Öte yandan Hong Kong’un özel idari bölge statüsünün ve Çin ile bağının sessiz bir gerginlik yarattığını belirten CEO bu durumun ETF süreci için olumsuz etki yaratabileceğini söyledi:

İnsanlar Hong Kong’un özel idari bölge statüsüne hala şüpheyle yaklaşıyor. Çin ile devam eden bağlar belirsiz ve kafa karışıklığı yaratıyor. Pek çok insan Hong Kong’un her ne sebeple olursa olsun daha başarılı olduğunu görmek istemiyor. Bu durumun ETF entegrasyonuna da negatif yansıması mümkün.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!