Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Yükselişe Geçebilir: Çin Bitcoin Madenciliğinin Önünü Açıyor mu?

Çin Hükümeti, Bitcoin madenciliğine karşı başlattığı mücadeleyi durdurmuş olabilir.

Çin’in kripto para madenciliğiyle ilgili nasıl bir karar alacağı henüz belli olmasa da hükümet, madenciliğe karşı verdiği mücadeleyi şimdilik askıya almış gibi görünüyor.

Bitcoin Madenciliğine Karşı

Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Konseyi’ne bağlı olan Ulusal Gelişim ve Reform Komisyonu bundan aylar önce, bundan altı ay önce Endüstriyi Yeniden Yapılandırma Kılavuzu’nun taslak halini yayınlandı.

Bu taslak metinde kripto para madenciliğiyle ilgili bazı sert ifadeler kullanılıyordu. Öyle ki bu kılavuzda Çin sınırları içerisinde Bitcoin madenciliği yapılamayacağından bahsediliyordu. Ancak bu durum değişmiş gibi gözüküyor.

Çin Ulusal Gelişim ve Reform Komisyonu, bundan çok kısa bir süre önce söz konusu kılavuzun son halini yayınladı. İlginç olan şey ise bu kılavuzun son halinde Bitcoin madenciliğiyle ilgili herhangi bir maddenin olmaması.

Ulusal Gelişim ve Reform Komisyonu’nun aylar önce yayınladığı taslakta Çin’deki madencilik operasyonlarının durdurulması gerektiğinden bahsediliyor, yerel idareler bu yönde hareket etmeye teşvik ediliyorlardı. Ancak Ulusal Gelişim ve Reform Komisyonu, Bitcoin madenciliğine karşı başlattığı bu mücadeleyi rafa kaldırmış gibi görünüyor.

Heyecan Yarattı

Çin’den gelen bu haber pek çok kripto para takipçisini heyecanlandırdı. Öyle ki bu haberi sosyal medyada yorumlayan isimler bu gelişmenin Bitcoin fiyatını harekete geçirebileceğini düşünüyorlar.

Çin Hükümetinin Bitcoin madenciliğine savaş açmamış olması ülkedeki kripto para sektörü için olumlu bir haber olarak değerlendiriliyor. Çin’de yaşanan olumlu gelişmelerin ise genel olarak kripto para piyasasını etkileyeceğine inanılıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment