Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İnsanlar Doların Hala Altınla Desteklendiğini Zannediyorlar

Amerikan Doları’nın 1971 yılına kadar belli bir dayanak varlığı vardı ve bu varlık altındı. Ancak 1971’de alınan bir kararla birlikte USD’nin itibari para olacağı ve artık altınla desteklenmeyeceği açıklandı.

USD o zamandan beri altınla veya başka bir varlıkla desteklenmiyor. Ancak görünüşe göre ABD vatandaşları, doların hala altınla desteklendiğini zannediyorlar.

Yıllar Sonra Bile…

Genesis Mining adlı bir şirket, Amerikan vatandaşlarının dolar hakkındaki bilgilerini değerlendirebilmek için yeni bir anket düzenledi.

Şirketin düzenlediği bu anket insanların dolar hakkındaki görüşleriyle ilgili çok ilginç bir tablo çiziyor. Bu ankette insanlara dolayın neyle desteklendiği soruldu ve vatandaşların ciddi bir kısmı soruya yanlış cevap verdi.

Genesis Mining

Genesis Mining tarafından düzenlenen bu ankete göre Amerikan vatandaşlarının yüzde 23.6’sı USD’nin neyle desteklendiğini bilmiyor. Diğer katılımcıların ise:

  • Yüzde 30.1’i Amerikan Hükümeti,
  • Yüzde 29.3’ü altın,
  • Yüzde 5.8’i tahviller
  • Yüzde 4.1’i ise petrol yanıtını verdi.

Anket katılımcılarının yüzde 7.1’lik kısmı ise USD’nin hiçbir dayanak varlığının olmadığını ve bu yüzden somut olarak hiçbir şeyle desteklenmediğini söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment