Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İşte Kuzey Kore’nin Para Aklama Metotları

Birleşmiş Milletler yetkilileri, Kuzey Kore’nin para aklamak için Hong Kong’daki bir Blockchain şirketini aracı olarak kullandığından şüpheleniyorlar.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Kuzey Kore Yaptırımlar Komitesi, Kuzey Kore’nin bu şirketi kendisine uygulanan yaptırımlardan kaçmak için kullandığını düşünüyor.

Hong Kong Aracılığıyla

Birleşmiş Milletler yetkilileri son aylarda Kuzey Kore’nin belli başlı kripto para borsalarına saldırdığından ve bu borsalardan kripto para topladığından şüphelenmeye başladı. Güney Kore’nin en büyük haber kaynaklarından Chosun’a göre BM, bu durumu kısa süre içerisinde soruşturmaya başladı.

BM yetkilileri bu siber saldırıları incelemeye devam ederken Marine China adlı, ilginç bir şirketle karşılaştılar. Bu şirketin hem sahibi hem yatırımcısı olan Julian Kim adlı şahsın aynı zamanda Tony Walker takma ismini kullandığı fark edildi. BM’nin incelemelerine göre bu şahıs, Singapur’daki bankalardan para çekebilmek için şirketin başına başka bir ismi atadı.

Kuzey Kore Yaptırımlar Komitesi tarafından yapılan araştırmalaya göre Kuzey Koreli hackerlar, geçtiğimiz yıl boyunca çaldıkları kripto paraları birkaç farklı ülke üzerinden en az 5 bin farklı işlemle nakit paraya dönüştürdüler. Birleşmiş Milletler bu işlemleri takip etmenin “çok zor olduğunu” ifade ediyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment