Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Wall Street Yatırımcıları “Sınırsız Para” Hilesi Buldular

Robinhood Markets Inc. kullanıcıları, platformda buldukları bir hata sayesinde çok ciddi oranlar üstünden kaldıraçlı işlem yapabiliyorlar.

Reddit’teki kullanıcılar platformdaki bu hatayı (glitch) kısa süre içerisinde fark edip bu hatadan faydalanmaya başladılar. Hatta bazı kullanıcılar bu glitch’e sınırsız para hilesi ismini dahi taktılar.

Sınırsız Para

Robinhood Gold kullanıcıları, Robinhood’dan borç olarak aldıkları parayla korunmalı alım opsiyonlarını satabiliyorlar. Bu yatırımcılar sahip oldukları dayanak varlıkları kullanarak alım opsiyonu satıyor, söz konusu varlığın yükselişe geçmesi halinde kar elde edebiliyorlar.

Normal şartlar altında bu işlemler sorunsuz bir şekilde yapılıyor, bu aşamada hiçbir problem yaşanmıyordu. Ancak bu süreçte bir glitch olduğu anlaşıldı.

Robinhood’un hatası tam olarak şu: Platform, söz konusu opsiyonların değerini yatırımcıların kendi sermayelerine ekliyor. Bu aslında demek oluyor ki bir kullanıcı ne kadar borç alırsa, Robinhood o kullanıcıya gelecek işlemlerde o kadar fazla borç veriyor.

Reddit’teki bir kullanıcı platformdaki bu glitchten yararlanarak elindeki 2 bin dolarlık sermayeyi 50 bin dolara çevirmeyi başardı. Kendisi bu parayı daha sonra çok kısa bir süre içerisinde kaybetti ve bu video YouTube’da epey popüler oldu.

Yine Reddit’teki başka bir kullanıcı ise 2 bin dolar sermayeyle işlem yapmaya başladığını ve en sonunda 1 milyon dolarlık pozisyon aldığını öne sürüyor.

Bloomberg tarafından yapılan habere göre Robinhood ekibi şu anda “bu durumdan haberdar” ve platform kullanıcılarıyla irtibat halinde.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment