Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin Desteği OKX’i Harekete Geçirdi: Hong Kong Birimini Başlatıyor

Önde gelen kripto para borsalarından OKX, Hong Kong’da yeni bir birim açacağını ve Sanal Varlık Hizmet Sağlayıcısı (VASP) başvurusunda bulunacağını duyurdu.

Hong Kong’un kripto para şirketlerine karşı son aylardaki sıcak tutumunu dikkate alan OKX, bölgede yeni bir birim hayata geçirme kararı aldı. OKX tarafından yapılan basın açıklamasında, Hong Kong’da açılan yeni birime paralel olarak yerel hizmetleri yasal statüye taşımak için VASP başvurusunda bulunulacağı belirtildi.

OKX, VASP başvurusunun arkasındaki en önemli sebeplerden bir tanesinin 1 Haziran 2023‘te yürürlüğe girmesi beklenen Kara Para Aklama ve Terörle Mücadele Finansmanı Yönetmeliği kapsamıyla uyumluluk sağlamak olduğu vurgulandı.

OKX Küresel Kurumsal Genel Müdürü Lennix Lai konuyla ilgili açıklamasında şu cümleleri kurdu:

OKX olarak Hong Kong’da muazzam bir potansiyel görüyoruz ve yerel ekosistemi inşa etmeye devam etmek için önümüzdeki beş yıl boyunca yeteneklere yatırım yapmaya ve düzenleyicilerle birlikte çalışmaya kararlıyız. Yeni VASP rejimi aracılığıyla Hong Kong hükümeti, Hong Kong’un dünya lideri bir dijital varlık merkezi haline gelmesi için sağlam bir düzenleyici çerçeve ve doğru koşulları yarattı.

Çin hükümetinin özellikle şubat ayı itibariyle Hong Kong merkezli kripto para yatırımlarına desteği pozitif bir ivme kazandı. Son olarak yerel otoritereler tarafından 27 Mart tarihli bir açıklamada, son birkaç aydır Çin devlet bankalarının direkt olarak Hong Kong’daki kripto para şirketleriyle çalışmaya başladıklarını ve bankacılık hizmeti sundukları belirtilmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!