Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin Devlet Bankası Hong Kong’da Blockchain Alanında Bir İlke İmza Attı!

Çin devlet bankası Bank of China International (BOCI), 28 milyon dolarlık tokenize tahvil ihraç ederek Hong Kong’da tokenize menkul kıymet ihraç eden ilk Çinli kurum oldu.

İsviçre’nin en büyük bankası UBS’in yakın zamanda resmi web sitesi üzerinden yayınladığı basın duyurusuna göre BOCI, 28 milyon dolar değerinde ihraçla Hong Kong’da tokenize menkul kıymet ihraç eden ilk Çinli finans kuruluşu oldu. Söz konusu menkul kıymet tahvili Ethereum (ETH) üzerinde tokenize edildi.

UBS tokenize tahvillerin oluşturulması ve Asya Pasifik’deki (APEC) müşterilere sunulması kısmında rol aldı. Yapılan hamlenin BOCI ve UBS arasında tokenize tahvil alanında uzun vadeli bir iş birliğine işaret ettiği belirtildi.

Verilen bilgilere göre BOCI ve UBS bu tahvil ihracıyla beraber yasalar ve ağlar bakımından yeni adımlara imza attı. İhraç edilen tahviller APEC’nin ilk Hong Kong ve İsviçre yasalarına göre regüle edilmiş ve Ethereum (ETH) ağı üzerinde oluşturulmuş tahvilleri oldu.

Hong Kong’dan cesaret alıyoruz

BOCI CEO’su Ying Wang konu hakkında, bankanın teknoloji finansmanı ve dijital finans alanlarında inovasyonun ön saflarında yer almaktan memnun olduğunu belirtti. UBS ile birlikte çalışarak APEC’deki müşteriler için özel olarak tasarlanmış blockchain ürünleri geliştirdiklerini belirten Wang, bu yolla müşterileri için dijital varlık pazarları ve ürünlerinin basitleştirilmesini sağladıklarını bildirdi.

Ayrıca Hong Kong’un dijital ekonomi evriminden cesaret aldıklarını ve bölgedeki finans sektörünün dijital dönüşümünü desteklemeye kararlı olduklarını ifade etti.

UBS yetkilisi Aurelian Troendle, BOCI ile çalışmaktan memnuniyet duyduklarını ve ihraç faaliyetlerinin blockchain teknolojisinin verimliliklerinden yararlanabileceğini belirtti.

Öte yandan UBS’in geçtiğimiz yılın sonlarında İngiliz ve İsviçre yasalarına göre 50 milyon dolar değerinde tokenize edilmiş sabit faizli bir tahvil çıkardığı da hatırlatıldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!