Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin Merkez Bankası: Dijital Paramızın Tasarımı Hazır

Çin Merkez Bankası bugün kendi geliştirdiği dijital parayla ilgili yeni bir duyuru yayınladı. Çin Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamalara göre ülkenin dijital parasının tasarım süreci başarıyla tamamlandı.

Tasarımı Tamam

Çin Merkez Bankası geçtiğimiz hafta dijital para projesiyle ilgili bir duyuru yayınlayarak dijital para çalışmalarının sorunsuz bir şekilde ilerlediğini belirtmişti.

Sina Finance tarafından yapılan habere göre Çin Merkez Bankası bugün dijital para projesiyle ilgili bir duyuru daha yayınladı. Bu duyuruya göre Çinli yetkililer bu projenin tasarım, formülasyon, araştırma ve geliştirme süreçlerini başarıyla tamamladılar.

The Block tarafından yapılan habere göre Çin Merkez Bankası’nın dijital para çalışmalarından sorumlu olan Mu Changchun, projenin geleceğiyle ilgili bazı bilgiler paylaştı. Changchun tarafından yapılan açıklamalara göre Çin Merkez Bankası artık bu dijital paranın istikrarını, güvenilirliğini ve kontrolünü sağlamaya çalışacak.

Çin Merkez Bankası görünüşe göre dijital para çalışmalarına tam gaz devam ediyor. Çin dijital para konusunda geçtiğimiz son birkaç ay içerisinde epey iyi bir gelişme kaydetmiş olsa da bu projenin tam olarak ne zaman tamamlanacağı henüz bilinmiyor. Çinli yetkililer projeyi bu yıl içerisinde tamamlamak isteseler de henüz kesin bir tarih yok.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment