Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin Dijital Parası ile Bitcoin’e Önlem Aldı

Çin Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Fan Yifei, ülkenin dijital parası ile şu ana dek 1.1 milyar yuanlık (160 milyon dolar) yapıldığını söyledi. Fan bu süreçte yüz binden fazla dijital cüzdan oluşturulduğunu ve binlerce farklı işlem yapıldığını açıkladı.

Çin Merkez Bankası Başkan Yardımcısı, Sibos Bankacılık ve Finans Konferansı’na katılıp ülkenin dijital parası ile yapılan çalışmaları anlattı. Fan Yifei dijital para projesinin şu ana dek 6 bin 700 farklı alanda test edildiğini söyledi. Proje şimdiye dek fatura ödemelerinden catering servislerine, ulaşımdan alışverişe ve kamu hizmetlerine kadar pek çok farklı alanda denendi.

160 Milyon Dolarlık Hacim Elde Edildi

Çin dijital parası için yaptığı bu denemeler sırasında 113 bin 300 kişisel; 9 bin kurumsal cüzdan oluşturdu. Bu cüzdanlarla birlikte ağustos ayının sonuna kadar toplamda 160 milyon dolar değerinde işlem yapıldı. Fan Yifei Shenzhen’de Kovid-19 ile mücadele eden 5 bin sağlık görevlisine bu şekilde para yardımı yapıldığını söyledi.

Yurt Dışı Ödemelerinde Kullanılacak

Fan Yifei yurt içerisinde test edilmeye başlanan dijital paranın yurt dışı işlemlerinde de kullanılabileceğinin mesajını verdi. Bitcoin ve diğer kripto para birimlerine atıfta bulunan Fan, ülkelerin bu kripto paralara karşı kendi dijital paralarını çıkararak önlem alabileceklerini ifade etti.

Fan dijital merkez bankası paralarının yurt dışı ödemelerinin maliyetini ve riskini azaltıp verimliliğini artıracağını vurguladı. Merkez Bankası yöneticisi bu süreçte özel şirketlerle iş birliği yapılabileceğini ve uluslararası standartların baz alınacağını söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment