Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bloomberg: Bitcoin 2025’te 100 Bin Dolar Olabilir

Bloomberg Intelligence Bitcoin ile ilgili yayınladığı raporda BTC fiyatının 2025 yılına kadar 100 bin dolar olabileceğini açıkladı. Bu tahmin Bitcoin’in tarihsel verileriyle, gitgide artan kurumsal taleple ve BTC’nin dijital altın olarak görülmeye başlaması ile desteklendi.

Bloomberg Intelligence ekibinin lideri Mike McGlone Bitcoin’in 2011 yılından beri çizdiği grafiği inceleyip geleceğe dair bir tahminde bulundu. Ünlü Bloomberg analisti Bitcoin için 100 bin dolar gibi bir hedef koydu.

Bu bir alışkanlık meselesi

Bitcoin 2011 yılından 10 dolar gibi bir fiyata sahipti. Fakat Mike McGlone, Bitcoin fiyatına tarih boyunca hep “yeni bir sıfır eklendiğini” ve Bitcoin’in bunu artık alışkanlık haline getirdiğini” söyledi. Bitcoin fiyatı bu alışkanlık sayesinde 10 dolardan bin dolara kadar çıktı.

Bitcoin fiyatı 2013 yılında bin dolara çıktıktan sonra piyasaya yüzde 80’e kadar varan bir düzeltme görüldü. Fakat Bitcoin bu düzeltmeye rağmen alışkanlığını sürdürdü ve dört yılın ardından 2017’de 20 bin dolara kadar yükseldi. Bitcoin bundan sonra yine bir düzeltme yaşamışsa da fiyatına sıfır ekleme alışkanlığını sürdürebilir. 2013-2017 tarihleri arasında geçen zamanı ikiye katlayan Bloomberg analisti, bu durumda 2025 için bir hedef verip Bitcoin fiyatının 100 bin dolar olabileceğini söyledi.

bitcoin-bloomberg-fiyat-tahmin
Mike McGlone’un Bitcoin için işaretlediği noktalar, Kaynak

Talep Büyümeye Devam Ediyor

Bloomberg analisti Bitcoin fiyatı için yaptığı tahmini gitgide büyüyen talebe dayandırdı. McGlone burada hem MicroStrategy gibi şirketlerin Bitcoin almaya başladığını söyleyen analist, Grayscale Bitcoin Trust’ının da büyümeye devam ettiğini vurguladı.

McGlone buna ek olarak Bitcoin ile altın arasında bir kıyaslama yapıp altının 9 trilyon dolar, Bitcoin’in ise 190 milyar dolarlık bir piyasaya sahip olduğunu söyledi. Vadeli Bitcoin piyasasının büyümeye devam ettiğini hatırlatan McGlone, bunun Bitcoin’i kurumsal yatırımcıların gözünde meşrulaştırabileceğini ve BTC’nin piyasa değerinin yükselebileceğini düşünüyor. Analist bu noktada şu yorumu yaptı:

“Bitcoin’in 200 milyar dolardan daha küçük bir piyasası var. Finans kurumları ve merkez bankaları bu yüzden rezervlerini kripto paralara geçirmiyor. Ama Bitcoin’in piyasa değeri artarsa o gitgide altının dijital versiyonu haline gelir.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment