Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple Yeni Ortağını Açıkladı: Lemonway

Ripple, Avrupa piyasalarında ödeme hizmeti sağlayan Lemonway ile ortaklık kurduklarını açıkladı. Küresel ödeme ağı olan RippleNet aracılığıyla ödeme hacminin %80’ini oluşturan euro transferlerini gerçekleştirmek isteyen Lemonway; bu ağ ile hızlı, şeffaf ve uygun maliyetli işlemler yapılmasını hedefliyor.

Lemonway, Avrupa’da 1400’ün üzerindeki platformda kullanılıyor olsa da yüksek hacimli ödeme işlemlerinin daha verimli bir şekilde sağlanması için Ripple ile ortaklık kurdu. RippleNet sayesinde küresel para transferi sağlayan Nium ile bağlantı kuran Lemonway, kullanıcılarının daha kolay ve düşük maliyetle ödeme işlemleri gerçekleştirmesini amaçlıyor. Operasyonel problemlerin çözümü için blockchain teknolojisinin kullanılması ve RippleNet’in rekabet avantajı sağlama potansiyeli de Lemonway için diğer tercih sebepleri arasında.

Öncelikle euro transferi için kullanılacak olan RippleNet’in ilerleyen zamanlarda diğer para birimlerinde de kullanılabileceği belirtildi. Para transferinde yapılacak olan iyileştirmelerle birlikte ilerleyen zamanlarda daha fazla kullanıcının Lemonway kullanması amaçlanıyor. Lemonway ile kurdukları ortaklık ile Ripple, kullanıcı deneyimini iyileştirmeyi, hızlı ve güvenilir ödeme yolları sunmayı istediğini aktardı.

Küresel Para Transfer Süresinin Minimum Seviyeye İnmesi Hedefleniyor

Çevrim içi ödeme platformlarında yapılan küresel işlemlerde yavaş ve güvenli olmayan ödemeler görülebiliyor. Bu platformlarda gerçekleşen işlemlerin yıllık hacmi 6-8 trilyon USD arasında değişiyor ve hacim her yıl %10 oranında büyüme gösteriyor. İşlem hacmi çok yüksek olduğundan ödemelerde 7 güne kadar gecikmeler yaşanabiliyor. Ripple bunun teknoloji çağı için kabul edilebilir bir süre olmadığını öne sürdü.

Dünyanın her yerinde ödeme yapma imkanı sunan Ripple ödeme sistemlerine büyük çözümler getirmeyi hedefleyerek para transfer süreçlerine modern bir çözüm sunuyor. Lemonway ile kurulan ortaklık, Avrupa başta olmak üzere küresel çapta yapılan ödeme işlemlerinin hızlı ve düşük maliyetli olması adına atılan büyük adımlardan birisi olma yolunda.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1 Comment

  • demi
    Posted 06 Ekim 2020 - 13:59 13:59

    ripıldan cacık olmaz canı istediği zaman token satan saçma sapan bir vakıf.

Leave a comment