Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin’in Dijital Parası Neredeyse Hazır

Çin Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamalara göre ülkenin dijital parası artık neredeyse kullanıma hazır.

Bitmek Üzere

Çin’deki yetkililer birkaç senedir kendi dijital paralarını geliştirmeye çalışıyorlar. Merkez Bankası bundan birkaç hafta önce dijital para çalışmalarının sorunsuz bir şekilde ilerlediğini açıklamıştı. Bu açıklamadan yalnızca bir hafta sonra ise projenin tasarım sürecinin tamamlandığı duyuruldu.

FXStreet gibi kaynaklara göre Çin Merkez Bankası, dijital para projesiyle ilgili bir açıklama daha yaptı. Merkez Bankası bu açıklamasında projenin bitmek üzere olduğunu vurguladı.

Çin Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Fan Yifei, dijital para tasarımının ve testlerinin zaten tamamlandığını, artık geriye sadece spesifik bazı testlerin kaldığını söyledi.

Yifei tarafından yapılan açıklamalara göre Çin Merkez Bankası, bu dijital paranın gerçekten hazır olup olmadığını anlamak için bu dijital parayı spesifik bazı alanlarda test etmek istiyor. Merkez Bankası’nın amacı piyasaya sürmeden önce bu dijital paranın gerçekten ölçeklenebilir olup olmadığını görmek.

Çin Merkez Bankası tüm bu çalışmalar bittikten sonra söz konusu dijital parayı ülkedeki bankalara, finans kurumlarına ve birkaç teknoloji şirketine dağıtacak. Bu dijital para daha sonra bu kurumlar aracılığıyla halkın eline geçecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment