Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin Dolandırıcılıklara Karşı Sert Önlemler Alacak: Kripto Listenin Başında!

Çin hükümeti, ülkede denizaşırı telekomünikasyon dolandırıcılığına karşı sert önlemler alacağını ve dolandırıcıların blockchain gibi yeni teknolojileri kullanmaya başladığı belirtti.

Yerel bir ajansın 6 Ağustos tarihinde yayınladığı bir habere göre Çin hükümeti, denizaşırı telekomünikasyon dolandırıcılıklarına karşı önlemlerini sertleştireceğini ve bu konudaki caydırıcılığını artıracağını belirtti. Hükümet, dolandırıcıların blockchain teknolojilerini de faaliyetlerine alet ettiklerini bildirdi.

Verilen bilgilere göre dolandırıcıların yeni listesinin başında blockchain, kripto para, yapay zeka (AI) ve metaverse gibi yeni, karmaşık teknolojileri de sistemlerine entegre etti. Kendilerini oldukça hızlı bir şekilde güncelledikleri söylenen dolandırıcı grupların kurbanlarına, “yüksek maaşlı iş ilanları” gibi çeşitli yöntemlerle yaklaştığı tespit edildi.

Çin Merkezi Siyaset ve Hukuk İşleri Komisyonu, bu tür dolandırıcı grupların oldukça iyi şekilde organize olduğunu ve karmaşık yapılara sahip olduğunu söyledi. Komisyon, bu gruplarla ve suçlarla mücadele için emniyet, iletişim ve finans üzerine çalışan departmanların birlikte hareket etmesi gerektiğini belirtti. Komisyon ayrıca blockchain ve yapay zeka gibi teknolojilerin denetimini güçlendireceğini de ifade etti.

Bu tür suçların temizlenmesi için uluslararası alanda iş birliği yapılması gerekli olduğu ve her ülkenin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiği belirtildi. Bunun yanı sıra emniyet birimlerinin ülkedeki genç nüfusu bu tip dolandırıcılık faaliyetlerine karşı uyarması ve rehberlik etmesi gerektiği dile getirildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!