Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin Çok Fazla Enerji Tüketen Projeleri Yasaklayacak

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, çok fazla enerji tüketen projelerin kararlılıkla yasaklanacağını açıkladı. Açıklamanın, Bitcoin madenciliğine zarar verebileceği düşünülüyor.

Xi Jinping, katıldığı bir toplantıda ekoloji, çevre, enerji konularını ele aldı. Xinhua haber ajansına göre Jinping, ekolojik ve çevresel korumanın ekonomik kalkınmayla bir bütün olduğunu ifade etti. Çin hükümeti, 2060’a kadar karbon nötr olma ve karbon emisyonunu 2026’dan sonra azaltma taahhütünde bulundu.

Xi Jinping’e göre, tüm parti ve hükümetlerin yeşil enerji ve düşük karbon teknolojilerine dayalı bir kalkınma planı oluşturması ve bu plana yönelik tüm yol haritalarını netleştirmesi gerekiyor. Jinping, bu sözlerinin ardından şu açıklamayı yaptı:

“Gereksinimleri karşılamayan, çok fazla enerji tüketen ve yüksek emisyonlu projeler kararlılıkla yasaklanmalıdır.”

Gazeteci Wu Blockchain, bu kararın Çin’deki kripto para madenciliği üzerinde olumsuz bir etkisi olacağını söyledi.

Çin’deki elektrik kesintileri konuşulmuştu

Mart ve nisan aylarında Çin’in kömür madenlerinde meydana gelen çeşitli kazalar sonucunda güvenlik önlemleri alındı. Belirli elektrik santrallerinde denetleme yapıldı ve büyük veri merkezlerindeki elektrik kesildi. Yaşanan kesintinin, kısa vadede ilgili bölgelerdeki sektörleri etkileyebileceği belirtildi.

Denetim yapıldığı sırada Çin’deki Bitcoin hash oranında düşüş olduğu ve bu düşüşün elektrik kesintilerinden kaynaklanıyor olabileceği söylendi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!