Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin Fintech Gözlemcisi ICO Denetimlerini Arttıracak

Çin‘in bankacılık ve güvenlik sektörlerinden destek gören öz-denetimli bir kuruluş, 2018 yılında ICO’lar ve kripto paralar üzerindeki denetimlerini arttırma sözü veriyor.

9 Şubat‘ta gerçekleşen yıllık toplantısında Çin Ulusal İnternet Finans Birliği (NIFA), 2017 yılında bu sektörün denetimi için özel çaba sarf ettiklerini fakat 2018’de gündemlerinin devamlı bir maddesi haline gelmesini planladığını açıkladı.

NIFA açıklamasında: “2017’deki özel denetleme çalışmaları kripto paralar, ICOlar ve “gizlenmiş” ICOlar hakkında uyarılar yayımlamayı içeriyordu. İlerleme katederek 2018 yılının birliğimizin bu çalışmaları normalleştirme ve standartlaşması adına kritik bir yıl olacağını vurguluyoruz.” söyleminde bulundu.

NIFA, öz-denetimli bir kuruluş olup yasal yetkili olmamasına rağmen 2015 yılında Çin Halk Bankası tarafından ülkenin Bankacılık ve Güvenlik Komisyonu ile işbirliği içerisinde kuruldu ve Çin’deki baş yetkili olan eyalet konseyi tarafından onaylandı.

NIFA buna ek olarak akran borçlanması ve kripto paralar gibi internet finansında izlenecek yeni yolları gösteren projeleri incelemek hedefiyle kurulmuştu. Son hamleleri ise kurumun kripto para etkinliklerini denetlemede nasıl daha titiz bir yol izlemeyi amaçladığını gözler önüne sermekte.

Bu hamle NIFA’nın 2017 yılı boyu ve 2018 başlarında yayımladığı birçok uyarıdan sonra geldi. Hatta geçtiğimiz yıl Çin Halk Bankası blockchain kullanım yasağını getirmeden tam üç gün önce yani 1 Eylül’de ICO’lar hakkında ciddi bir uyarı daha yayımlamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment