Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin’de Bir Şirket Yöneticisi Devletin El Koyduğu Bitcoin’i Açığa Satmakla Suçlanıyor

Çin’deki bir blockchain firmasında yönetici olan Gao Ziyang’ın, devletin el koyduğu 45 milyon dolar değerindeki Bitcoinleri kötüye kullandığı gerekçesiyle gözaltına alındığı iddia edildi. Ziyang’ın çalıştığı şirketten iddialar için bir doğrulama gelmedi.

Çin polisi, geçen yıl kripto paraları kullanarak saadet zinciri kurduğundan şüphelenilen bir şebeke hakkında soruşturma başlattı. Operasyon sonucunda 45 milyon dolardan yüksek değerde Bitcoin’e el kondu.

Devlet, bu Bitcoinleri saklaması için bir blockchain firmasına emanet etti.

gao-ziyang-cin-tencent-bitcoin-haber

Parayı kötüye kullandığından şüpheleniliyor

Bitcoinleri satması ve buradan gelen parayı devlet kasasına aktarması için Beosin adlı şirketle anlaşıldı. Tencent News haberine göre yakın tarihte yapılan denetimde, Bitcoinlerin ortadan kaybolduğu tespit edildi.

İddiaya göre şirketin pazarlama genel müdür yardımcısı Gao Ziyang, Bitcoinleri itibari para karşılığında satmaktansa yüksek kaldıraçlı bir short pozisyon açtı.

CoinDesk’in haberine göre Ziyang bu işlemi yaptığında, Bitcoin fiyatı 10.500 dolar ile 12.500 dolar aralığındaydı. 27 yaşındaki yöneticinin, 45.7 milyon dolarlık pozisyonunun tasfiye olduğu aktarıldı.

Beosin, Gao Ziyang hakkında dile getirilen iddiaları doğrulamadı. Yerel haber kaynağına göre şirket, bir süredir haber alınamayan Gao’nun ismini sitesindeki kurucu kadrosundan çıkardı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!