Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bir Ayda İki Kat Büyüdü: Kyber Network Nedir?

Kyber Network (KNC), 5 Nisan’da Dynamic Market Maker (DMM) protokolünün beta sürümünü duyurdu. Hafta içerisinde 3,52 dolara kadar çıkan Kyber Network ve KNC token nedir?

Kyber Network (KNC); yıllık grafikte yüzde 591, aylık grafikte yüzde 70, haftalık grafikte ise yüzde 15 oranında değer kazandı. KNC, 24 saatlik zaman diliminde yüzde 5 oranında artış gördü ve 4 dolara yaklaştı.

716 milyon dolarlık piyasa değeri bulunan KNC’nin günlük ticaret hacmi 171 milyon dolar seviyesinde.

kyber-network

Kyber Network ve KNC token nedir?

Kyber Network; açık kaynaklı, uygulamalara entegre edilebilen ve üçüncü taraflara gerek kalmadan token alım-satım yapılmasını sağlayan bir likidite protokolüdür. Ağ, dApp ve DeFi platformları gibi birçok yerden likidite toplar ve KyberDAO topluluğu tarafından yönetilir.

Geliştiriciler; Kyber ile token swap hizmetleri, dApp veya çeşitli uygulamalar oluşturabilir. Aynı zamanda ağın KyberPRO isimli, üst düzey geliştiriciler için tasarlanmış on-chain likidite hizmeti bulunmaktadır.

Ağın yerel tokenı olan ve deflasyonist olarak tanımlanan KNC; ağa katılımı teşvik etmede, topluluk faaliyetlerinde ve ağdaki işlem ücretini belirlemede kullanılır. Aynı zamanda KNC token staking yapmak için kullanılır ve ödül olarak ETH kazanılır.

KNC arzı, ağ ücretlerinin bir kısmının yakılmasıyla zaman içerisinde düşmektedir. Tokenın dolaşımdaki arzı 204 milyondur.

KNC tokenı listeleyen borsalar arasında; Bitexen, OKEx, Coinbase Pro, Binance, Decoin, FTX, HitBTC, BKEX, Huobi, Crypto.com, Gemini, Kraken, Coinsbit, Digifinex, CoinTiger, IDCM, BitZ, Gate.io, Uniswap, Bilaxy, Balancer, MXC, WhiteBIT, Bitfinex, Atomars, KuCoin, Bancor Network, Poloniex, Bittrex bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!