Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin Halk Bankası: ” Düzenbaz ICO’ları Durdurmalı ve Tetikte Kalmalıyız.”

Çin Halk Bankası (PBoC – The People’s Bank of China) ICO’lar ile ilgili söylemlerini ikiye katlayarak düzenbaz ICO operasyonlarını “ezeceğini” söyledi.

Bankanın Başkan Yardımcısı Pan Gongsheng, ICO’lar üzerindeki devam eden yasağın ve düzenleyici etkilerin korunması gerektiğini üstüne basarak yineledi.

Bankanın Internet Finansman Düzeltme Çalışma Grubu’nun Pazartesi günü yaptığı toplantıda Gongsheng;

” Düzenbaz ICO’ları durdurmalı ve tetikte kalmalıyız. “

” Bazı yeni finansal ürün ve formatların ortaya çıkması göz önüne alındığında ve özellikle son zamanlarda ortaya çıkan ICO’lar, Bitcoin ve nakit krediler mevcut yasal çerçevelere uymuyor ise, Çin Halk Bankası gerekli şekilde hareket edecek ve bunların üstesinden gelecektir. “

Çin ilk olarak Eylül 2017’de ICO’lara yönelik açık açık bir yasak getirmişti.

Hükümet bu yıl içerisinde herhangi bir kısıtlayıcı önlemi geri almaksızın, ortaya çıkan blockchain alanı hakkında bir fikir vermeye çalıştı. Aynı zamanda hükümet, geçtiğimiz ay kripto para birimleri hakkında en son resmi derecelendirmelerini  sunmuştu. Bunu da yakın zamanda blockchain projeleri izleyecek.

Kripto para ticareti, ülkenin madencilik sektörünü küçültme baskısına rağmen faaliyetlerini sürdürürken Pekin madencilik sektörü tarafından da onaylandı.

Bu hafta içerisinde Çin Halk Bankası tarafından yayınlanan bir raporda, Yuan’ın artık küresel Bitcoin işlemlerinin %1’inden daha azına sahip olduğu iddia ediliyor. Çin daha önce hacim bakımından dünyanın bir numaralı pazarını oluşturuyordu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment