Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Litecoin ve TokenPay Bir Alman Bankasından Hisse Satın Almak İçin Ortak Oldu!

Litecoin kurucusu Charlie Lee, Salı günü Twitter’dan yaptığı bir açıklama ile Litecoin Foundation ve merkeziyetsiz ödeme platformu TokenPay‘in, Alman menşeli WEG Bank AG‘yi satın almak için güçlerini birleştirdiğini doğruladı.  Lee attığı tweet’te ”bir çok heyecan verici müşteri odaklı kripto çözümü üzerinde çalışmayı planlıyoruz” ifadesini kullandı. Diğer şeylerin yanı sıra, iki firma kripto bankamatik kartı çözümleri üzerine çalışıp hükümet düzenleyicileri ile görüşmeler yapacak.

Ortaklığın detayları hakkında yapılan resmi bir açıklamada, ”TokenPay bankanın %9.9’unu satın aldı ve  düzenleyici onay bekleyen bankanın yaklaşık %90’ını da satın alma opsiyonuna sahip.” ifadeleri kullanıldı.

Karşılıklı Fayda Sağlayan Ortaklık

TokenPay’in bu satın almada elde edeceği  fayda, Litecoin’in sayesinde hayata geçirebileceği ”daha fazla işlem” ve ”geniş ve kapsamlı pazarlama ve teknoloji hizmetleri” olurken, Litecoin de bu anlaşmadan fayda sağlamakta.

Charlie Lee şunları ifade etti:

”Bu anlaşma hem Litecoin hem de TokenPay için gerçek bir kazan-kazan durumu. Litecoin satın almayı ve bunu kullanmayı herkes için çok basit bir hale getirmek adına, Litecoin’i WEG Bank AG ve sunduğu bütün hizmetler ile entegre etmek için sabırsızlanıyorum.”

”Buna ek olarak Litecoin’in, TokenPay’in eFin merkeziyetsiz borsasına sağlayacağı destek için de heyecan duyuyorum.”

eFin platformu TokenPay eko sisteminin ”güvenli, merkeziyetsiz, özel, hacklenemez” bir borsa merkezi olarak tanımlanabilir.

Ortaklığın Kökeni Nisan Ayına Dayanıyor

Lee iki kurumun böyle bir ortaklığa girişme planlarının ta bu yılın Nisan ayında ortaya çıktığını ifade etti. Ortaklık hakkındaki görüşmeler Nisan ayı esnasında Twitter üzerinde ortaya çıktı. Olay Verge‘nin PornHub ile olan ortaklığından sonra, TokenPay’in Litecoin’i bu bankayı satın almaya davet etmesi ve Lee’nin TokenPay CEO’su Derek Capo‘ya ”Bana DM at” demesi ile başlamış.

Aynı gün içerisinde Lee ve Capo görüşmelere devam etmek için bir gizlilik anlaşması imzalamışlar. O zamanlar tohumları atılan bu ortaklık, şimdi meyve vermeye başladı.

TokenPay Swiss AG bünyesinde düzenleme kurulu başkanı olan Dr. Jorg E. Wilhelm konu hakkında şunları ifade etti:

 ”TPAY Blockchain, WEG Bank, TokenSuisse ve Litecoin Foundation’dan oluşan eko sistemimiz işletmeye yönelik çözümler hakkında inanılmaz fırsatlar sunarken, kendi kripto bankamatik kartı sektörümüz için de çok büyük bir müşteri tabanı sağlıyor.”

”Eski ve yeni dünya arasında somut bir köprü kurmak gerçekten heyecan verici.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment