Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tether’e Rakip mi Olacak? – Euro Destekli Yeni Stabil Koin Duyuruldu

Malta merkezli kripto para firması Statis, Euro destekli yeni bir stabil koin çıkardı ve koinin Euro ile 1’e 1 oranda denkleneceği belirtildi.

Malta başbakanı Joseph Muscat’ın Blockchain ile ilgili alakalı üç önemli yasanın meclisten geçtiğini açıkladığı etkinlikte, Statis’in bu yeni Euro destekli stabil koininin de duyurusu yapılmıştı.

Statis kurucu ortağı ve CEO’su Gregory Klumov, yaptığı açıklamada kurumsal yatırımcılardan bu tarz bir stabil koin konusunda çok ciddi talep geldiğini ve de bu talep karşısında kayıtsız kalamayarak bu yeni stabil koini oluşturduklarını açıkladı. Klumov, şöyle konuştu:

”Kurumsal yatırımcılardan bu yönde ciddi bir talep aldık. Bu yatırımcılar, ilk olarak güvenlik ve şeffaflık talep ettiler. Aynı zamanda yatırımcılar, portföylerinin volalitesini görece azaltabilmek için de bunu yapacak bir stabil koin istediklerini belirttiler. Bu tarz yatırımcıların çoğu, büyük ICO’lara katılıyor ve bu birçok ICO’da itibari para geçiyor. Bu itibari paralar ve geleneksel bankacılık sistemleri ile yatırım yapmak çok çok zor çünkü işlem hayli meşankatli. Biz de bu yeni çıkardığımız EURS ile birlikte bu soruna bir çözüm bulmak istiyoruz. Tüm kaynaklarımız, her gün her saat herkese açık olacak. Herkes koinlerin destekli olduğunu görecek.”

Gelecekte yapılacak trading eşleri konusunda ise net bir cevap vermeyen Klumov, bununla birlikte Ethereum’un kendi görüşlerine göre şu an kripto para operasyonları için en iyi Blockchain olduğunu belirtti.

Koin, Avrupalı kurumsal yatırımcılar tarafından son dönemde kripto paralara duyulan ilgiye cevap vermesi amacıyla çıkarılırken; kripto para piyasalarındaki yüksek volaliteden yatırımcılarını korumayı amaçlıyor. Şu anda, Londra merkezli bir borsa olan DSX’te kullanıma giren koin, Statis firmasına göre daha sonraki dönemde sektörün en önde gelen kripto para borsaları tarafından da tanınacak ve oralarda da kullanımına start verilecek.

Malta’nın Blockchain konusunda takındığı olumlu yaklaşımın da etkisiyle, son dönemde kripto para piyasasında önemli işler yapan Statis, şeffaf ve güvenlikli yapısı ile dikkat çekiyor. Yasalara tamamen uygun bir Blockchain platformunun sahibi olan kurum, Malta hükümeti ile yaklaşık 6 yıldır birlikte çalışıyor ve kripto para düzenlemeleri konusunda hükümetin görüşlerine kıymet verdiği birkaç önemli kurumda biri.

Bakalım bu yeni euro destekli kripto para, sektöre nasıl bir soluk getirecek?

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment