Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin Hükümeti 142 Milyon Dolarlık Blockchain Fonu Oluşturacak!

Çin’in Guangzhou şehri yönetimi, blockchain teknolojisinin geliştirilmesi adına 142 milyon dolarlık bir fon oluşturmaya hazırlanıyor. Salı günü Guangzhou yetkilileri tarafından yayınlanan bir bildiriye göre, fon melek yatırımı yapmak, finansman sağlamak ve blockchain ekosistemini desteklemek için kullanılacak.

Fon 1,4 milyona kadar para yardımı sunabileceği birleştirilmiş projeleri ve içerisinde herhangi bir kripto para barındırmayıp farklı sektörlere hitap eden bireysel blockchain projelerini destekleyecek. İkinci tip projeye verilecek desteğin miktarı ise 427.000 dolar olarak belirlendi.

Şehir sözcülerinden birisinin yaptığı açıklamaya göre blockchain teknolojisinin desteklenmesinin en büyük sebebi, dijital para biriminin geliştirilmesi için güvenilir ve şeffaf bir altyapı oluşturabilmek. Şehir aslında ilk blockchain politikasını 2017 yılının sonlarında belli etmiş ve sektöre ne kadar ilgili olduğunu kanıtlamıştı.

Çin’in Blockchain İlgisi Artıyor

Blockchain endüstrisinin öncülerinden birisi olmayı hedefleyen Şehir, Çin’in en büyük teknoloji merkezlerinden birisi olarak da anılmakta.

Çin Başkanı Xi Jinping’in geçtiğimiz hafta blockchain hakkında yaptığı açıklamalarından sonra aslında bu durum oldukça beklenen bir gelişme olarak yorumlanabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment