Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Alman Bankalarından Dijital Avro Çağrısı!

Kripto para birimleri ve Bitcoin her geçen gün daha da fazla alanda kullanım görmekte ve bu hem özel hem de genel anlamda kripto paralar ile dijital paraların kullanımına da yansımakta.

Özellikle Facebook‘un stablecoin projesi Libra’yı duyurmasından ve Çin’in kendi dijital para birimini geliştirmeye başlamasından sonra, birçok diğer önde gelen ülke de bu adımı tartışmaya başladı. Henüz Venezuela dışında hiçbir hükümet kendi ulusal kripto para veya dijital parasını piyasaya sürmese de, Almanya içerisindeki bankalardan bu yönde baskılar gelmeye başladı.

Libra Tehlike Arz Ediyor!

Alman Özel Bankalar Birliği Avrupa’ya özel bir dijital para birimi üretmenin ve AB bölgesi içerisinde bu konuda ortak bir standart belirlemenin önemine değindi. Almanya içerisinde 200’den fazla özel bankayı temsil eden birlik, Facebook’un Libra isimli kripto para projesinin gelmesi ile ciddi bir risk altına gireceklerini ifade etti.

Para sisteminin dijital çağa geçtiğine dikkat çeken Alman Özel Bankalar Birliği yöneticileri, merkez bankası destekli dijital paraların kesinlikle yakında gerçeklik kazanacağının da altını çizdi.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment