Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Johannesburg Yönetimi, Bitcoin Fidyesi İsteyenlere Boyun Eğmedi!

Güney Afrika’nın önemli şehirlerinden birisi olan Johannesburg, geçtiğimiz günlerde fidye yazılımı saldırısı olarak bilinen bir duruma maruz kaldı ve şehir sisteminin çoğu bu saldırı yüzünden erişime kapandı.

Aslında Johannesburg bu saldırıya maruz kalan ne ilk ne de son şehir konumunda ve benzer saldırılar neredeyse 1 yıldır rekor bir hızda artmakta. Saldırganlar ilgili kurumun siber sistemine girdikten sonra bir yazılım ile bütün altyapıyı kilitlemekte ve bunun açılması için yüklü miktarlarda Bitcoin veya diğer kripto paraları talep etmekte.

Johannesburg yönetimi Twitter üzerinden yayınlanan bir bildiride bu tehdide boyun eğmeyeceklerini ifade etti ve 4 Bitcoin olarak belirtilen fidyenin ödenmeyeceğini açıkladı. Şehir Yönetim Kurulu Üyesi Funzela Ngobeni, konu hakkında yaptığı açıklamada hackerların taleplerinin karşılanmayacağını ve sistemleri gerekirse sıfırdan kurup eski haline getirmekte kararlı olduklarını ifade etti.

Şehrin acil durum çağrı hizmetleri yeniden kuruldu ve çalışıyor durumda olsa da, halkın günlük hayatını etkileyebilecek bazı sistemlerde hala sıkıntı olduğu biliniyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment